Serkan GÜRTÜRK

Hizmette Siyaset Olmaz!

Serkan GÜRTÜRK

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” adımından sonra parti grup  toplantılarını Anadolu illerinde yapma uygulaması devam ediyor.
Bu kapsamda hem parti grubunu ilimizde toplamak hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Elazığ'da inşa edeceği okulun temel atma töreni için 20 Eylül Salı günü Kılıçdaroğlu Elazığ’a gelecek.
Ana muhalefet lideri ve bundan da öte Millet ittifakının en güçlü Cumhurbaşkanı adayı olan Kılıçdaroğlu’nun ilimize gelmesi ve kendi programında Elazığ için “kalkınmada öncelikli il” ibaresini kullanması önemli.
Demokrasilerde iktidar kadar muhalefet de önemlidir. Elazığ yıllardan sonra CHP’li Gürsel Erol’la “kör muhalefet” yerine “müspet muhalefet” le tanıştı. 
Erol, yapılanları takdir etmekle birlikte yanlışlara dikkat çeken ve çözümde ortak olmak isteyen yapıcı bir muhalefet anlayışını şehre ve Türk siyasetine kazandırdı. Hiç bir komplekse girmeden iktidar vekillerine iş birliği ve güç birliği elini uzattı. Her ne kadar bu el her defasında “ona pirim yaptırmayalım” gibi anlamsız bir gerekçe ile geri itilse de o hizmetine devam etti.
Metin Bulut’un “olmayacak bir iş” gibi düşünerek “bari siz de bir okul yapın” çağrısına üç okul yapımı ile karşılık verdi ve belki de Türk siyasetinde bir ilk olarak muhalefette iken kendi seçim bölgesine devasa üç okul kazandırdı.
İşte okullardan ilki olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Elazığ’da Sürsürü Mahallesinde inşa edeceği ve bünyesinde dersliklerin yanı sıra spor salonu, sosyal donatılar ve atölyelerin yer alacağı Gazi Anadolu Teknik Lisesi kampüs alanının temel atma töreni 20 Eylül Salı günü yapılıyor.
20 Eylül tarihi sadece muhalefet partisine mensup bir Belediyenin Elazığ’a hizmeti değil, genel  siyasi kural ve teamüllerin yerle bir edildiği ve yeni bir siyasi anlayışın öne çıktığı bir gün olacaktır.
Şimdi, buradaki asıl mesele temel atma törenine il protokolü ve siyasetçilerin katılıp katılmayacağı.
Bilindiği gibi İBB ile Elazığ Valiliği arasında yapılan protokol törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’dan gelip katılmasına rağmen ilimiz Valisi katılmamış ve dönemim Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk protokolü imzalamıştı.
20 Eylül'de yapılacak temel atma töreni ile ilimiz büyük bir kampüse sahip olan devasa bir okula sahip olacak. Yüklenici firmasının da hemşerimizin olduğu okul, önümüzdeki yıl eğitim öğretime başlayacak. 
Yapılacak temel atma töreni, ilimiz protokolünün hangi partiden gelirse gelsin hizmete bakış açısını gösterecek. Kaldı ki İBB, devletin verdiği ödeneklerle hizmet eden bir kamu kurumu. İBB’nin ilimize yapacağı bu önemli hizmeti siyasetin şaşılığına ve ideolojik körlüğüne mahkûm etmek, devlete ve kamuya olan güveni de zedeler. 
Beklenen odur ki böylesine önemli bir törene il yöneticileri yanında siyasilerin de ilgi göstermesi ve hizmete siyasetin alet edilmemesidir.
 

Yazarın Diğer Yazıları