Serkan GÜRTÜRK

Hizmetler Açılışa Hazır

Serkan GÜRTÜRK

Elazığ Belediyesi, öteden beri eksikliği yoğun olarak hissedilen projeleri bir bir hayata geçiriyor.

“Nerede yapalım?” tartışmasıyla otuz yılımızın heba edildiği Fuar ve Kongre Merkezi, ihtiyaca cevap vermediği, güney çevre yolunun hizmete girmesiyle şehir içinde kalan ve ekonomik ömrünü doldurduğu için hemen her yıl genel bir tadilat ve tamirattan geçtiği halde verim alınamayan otobüs terminali, şehir merkezinde önemli bir ihtiyaç olduğu yıllardan beri dile getirilen otoparklar, bünyesinde çok sayıda eğitim ve sosyal birimin de yer aldığı Engelsiz Yaşam Merkezi, Harput’taki peyzaj ve restorasyon  çalışmaları ile müzeler, yeni yollar, bulvarlar sosyal yardımlar,  kültürel ve sportif etkinlikler ve daha buraya alamadığımız sayısız  hizmetin birçoğunun hizmete açılma aşamasına gelinen sayısız projeler…

2019 yılı Nisan ayında göreve başlayan ancak 24 ocak 2020 depremiyle ve ardından başlayan pandemi döneminin tüm olumsuzlarına rağmen, söz verdiklerini bir bir hayata geçiren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bu projelerin resmi açılış törenleri için gün sayıyor.

Önümüzdeki günlerde ilimizde yapılacak Belediye Başkanları toplantısı vesilesiyle çok sayıda Belediye Başkanı da ilimizde olacak.

Ak Parti yerel yönetimler başkanı Mehmet Özhaseki’nin de katılacağı toplantılar sonrasında çok sayıda tesisin resmi açılışı da gerçekleştirilecek.

Fuar  ve Kongre Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi, Harput’ta yapımı tamamlanan üç müze ve çok sayıda hizmetin tesisin hizmete girmesiyle Elazığ birçok yönü ile bölgede örnek bir kent konumuna yükselecek.

Şehir merkezinde yapımı devam eden iki ayrı yeraltı otoparkı ve kent meydanı, şehrin prestijinde önemli rol oynayacak.

Kapalı Çarşı’dan sonra Bakırcılar Çarşısında devam eden ve büyük bir beğeni toplayan sokak sağlıklaştırma ve cephe yenilemesi çalışmalarıyla ticaret doğduğu mekanlarda artık bir başka canlı yaşanıyor.

Tüm olumsuzluklara rağmen üç yıla sığdırılan hizmetler, Başkan Şerifoğluları’nın da yüz akıyla kamuoyunun ve hemşerilerinin karşına çıktığı verimli ve başarılı bir sürecin semeresi,  şehrin her noktasına vurulan hizmet mühürlerinin somut yansımaları olarak karşımızda duruyor.

Birçok Belediye maddi zorluklar içinde rutin hizmetlerini bile yapamazken, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın hem kaynak hem de proje üretmesi, yılların ihmali ve ötelemesine muhatap olan altyapıya girip kendi döneminde tamamlanma iradesi göstermesi de gösteriyor ki Elazığ’ın üç yılı dolu dolu ve oldukça verimli bir dönem olarak geçmiş.

Yazarın Diğer Yazıları