Serkan GÜRTÜRK

HİZMET VE DEDİKODU

Serkan GÜRTÜRK

 


Hani Necip Fazıl oluklar çift birinden nur akar diğerinden kir diyor ya…  İnsanlar da öyle. Birilerinden güzellikler ve hizmetler sadır olurken birilerinden kin, nefret ve düşmanlık dökülüyor.
Yanlışları görme adına ve sözüm ona sorumluluk namına yapıldığı iddia edilen beyanların ne kadar samimiyetle söylendiği ve ne kadar şehrin lehine olarak ifade edildiği herkes tarafından biliniyor.
Şehrin tüm siyasi ve idari kadroları yine şehrin geleceği için samimiyetle çalışıyor ve bu konuda gayret ediyorlar. Zaman zaman kendilerini ifade etmekte zorlanıyorlar. Hele aslı astarı olmayan konularda ortaya atılan iddialarda konuşmayı bile çoğunlukla gereksiz ve zül sayıyorlar. 
Milletvekilleri arasında oluşturulmaya çalışılan iç ve dış fitnelikler, eski ve yeni Belediye Başkanını karşı karşıya getirmeye yönelik hasutluklar gırla gidiyor.
Huzur ve gelişim istemeyen, şehirde her zaman bir kavga ve çekememezlik ortamı olsun diye gayret eden ve değerli zamanlarını bu tür fitnesel artaksiyonlarla değersiz ve gereksiz hale getirenler, rollerini dar bir çevrede de olsa yapmaya devam ediyorlar.
Ne dediklerine bakılan ancak asla itibar edilmeyen ifadeler sağanağında bazı aklı evvelleri heyecanlandırmak ve yüreğini soğutmaktan öteye gitmeyen nafile gayretler Allah’tan ki muhatapları tarafından ciddiye alınmıyor ve kabul görmüyor.
Bu şehir özellikli ve önemli bir şehir. Seçtiklerimiz kadar seçemediklerimiz de önemli. Seçtiklerimiz bizlere hizmet konusunda samimiyetle ve gayretle çalışıyorlar. Zaman zaman kastını aşan, maksadından uzaklaşan beyanları olabilir.  Samimiyet olduktan,  zaman zaman özeleştiriye varan diyagramlık olduğu sürece bizler tüm seçilmişlere sahip olmalı onların çalışma şevklerini artırmalıyız.
Bir bürokratın hatası, densizliği ve aymazlığının faturasını seçilmişlere çıkarmak da insafla bağdaşmaz. Durmak dinlemek ve öyle karar vermek lazım. Duyumlar ve dedikodularla yargılamak ve hüküm vermek acizlerin ya da bu durumundan nemalanmak isteyen fırsatçıların genel tavrıdır ve tarih bu örnekliklere her daim şahitlik etmiştir. 
Bir sözümüzde mevcut ya da eski siyasilerimiz ile seçilmişlerimize. Doğru bildiğiniz yolda fitnecilerin ayak oyunlarına gelmeden işinizi en güzel şekilde ifa edin. Vicdanınız, aklınız ve gönlünüz yaptığınız işe cevaz veriyorsa, bir haksızlık yaptığınıza inanmıyorsanız kim ne derse desin aldırmayın. Onlara takılıp kalmayın, ciddiye almayı. Hele hele sizleri birbirinize düşürmek isteyen hokkabazlara asla pirim vermeyin, yok sayın ve aklınızdan silin.
Bilin ki bu çevrelere ne yapsanız da yaranamazsınız, onları mutlu edemezsiniz. O halde işimize gücünüze bakın. Hesabı halka vereceksiniz bunlara değil. Tek gerçek bu. Diğerleri boş teneke sesleri..  Sizler hizmetlerinize devam edin. Dedikodu yapacaklar da işini yapmaya devam etsinler... Herkes kendine yakışanı yaparmış zaten...

Yazarın Diğer Yazıları