Serkan GÜRTÜRK

HAZARBABA BİZİ BEKLİYOR

Serkan GÜRTÜRK

 

İlimizin yaz turizmi kadar kış turizminde de önemli bir yere sahip Hazar gölü ve Hazarbaba kayak merkezi yeni yüzü ve halka yönelik hizmet anlayışı ile bu hafta sonundan itibaren hizmete açılıyor.

Geçmiş yıllarda yüklenici firmanın rant merkezli işletmeciliği sebebiyle bakımsızlıktan felç haline gelen tesisler, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın şahsi gayretleri ile yeniden ayağa kaldırıldı ve bu hafta sonundan itibaren öncelikle bölge halkı olmak üzere tüm halkımızın hizmetine sunuluyor.

İlimizin önemli kalkınma enstrümanlarının başında turizm geliyor. Sanayi şehri olmanın da sancılı sürecini yaşamakla birlikte, Malatya, Gaziantep, Kayseri ve Diyarbakır gibi şehirlerle yarışma şansımızın olmadığı sanayi ve üretim alanında iyi bir konumda olmadığımız biliniyor.

Son yıllarda Elâzığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Milletvekillerimiz, ETSO başkanımız Asilhan Arslan’ın şahsi girişimleri ile özellikle tekstil sektöründe önemli yatırımlar yapılıyor ise de şehrimizin kurtuluşu ve tanıtımının anahtar sektörü turizm.

Vali Kaldırım, göreve geldiği ilk günlerde ferasetiyle keşfettiği bu alanla ilgili çok kafa yordu birçok projeyi hayata geçirdi. Şehrin potansiyellerinin envanterini çıkarttı. Mevcutlarına ilaveten kimse tarafından bilinmeyen kanyonları keşfederek sektörün hizmetine verdi.

Vali Çetin Oktay Kaldırım bununla da kalmayıp, değişik alanlara hangi projenin uygulanması gerektiği konusunda hem ufuk açtı hem de harekete geçerek yapım ihalesini gerçekleştirdi. Kanyonlara medya mensuplarına yönelik turla düzenleyerek bu değerlerin ulusal medyada yer bulmasını sağladı.

Şimdi vaktin vacibi kış turizmi ve Hazarbaba Kayak merkezi. Yanlış gidişata dur diyerek tesisin hem teknik hem de malzeme eksikliğini gidererek sırf tanıtım amaçlı olarak çok cüz’i fiyatlarla halkın hizmetine sundu.

Sadece kayak yapma amaçlı olmayan geziler için sosyal tesisler, kafeteryalar, özel eğlence programları ve ünlülerin konuk edileceği bir festival havasıyla sezona merhaba diyecek olan Hazarbaba kayak merkezinin yeni yüzünü görmek için şehir halkı sabırsızlanıyor.

Kayak merkezinin her daim canlı olması için özel araç dışında özel servislerinde devreye konmasında fayda var. Şehrin belirli noktalarından hareket edecek minibüslerle merkeze götürülecek hemşerilerimizin yine belirli saatlerde şehre ücretsiz taşınmasının tanıtım açısından önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

Şimdi değerlerimize yeniden ve güçlü bir şekilde sahip çıkma günü. Kayak zevkimiz olmasa da göl manzaralı kayak merkezinin kafeteryasında sıcak bir tost ve çay içmenin keyfi az bir mutluluk mudur?

Yazarın Diğer Yazıları