Serkan GÜRTÜRK

HAKKI TESLİM ETMEK

Serkan GÜRTÜRK

 

Bir şehir düşünün ki yıllardan beri konuşulan ancak çözüm bulunamadığı gibi hep hazır altı edilen sorunları var.

Bir şehir düşünün ki gelişen ve değişen şartlara ve yeni taleplere karşı kulak tıkanan ve görmezden gelinen…

Bir şehir düşünün en önemli hizmet kurumu hem işleyiş hem de itibar olarak tefessüh etmiş.

Bir şehir düşünün ki atılım ve şahlanış projeleri yerine mevcudu korumada bile acziyet gösterilsin.

Ve bir şehir daha düşünün ki bir şeyin değişmesi ile her şey değişsin ve yeni bir anlayış ve zihniyetle dokunulmadık yer, hizmetin ulaşmadığı nokta kalmasın…

İşte biz tam da böyle bir şehirde yaşıyoruz dediğinizi duyar gibiyim.

Çok söze ve çok örneğe gerek yok. Bundan dört yıl önce nasıl bir şehir ve nasıl bir yönetim anlayışı olduğunu hepimiz hatırlıyoruz. Her şeyi bir tarafa koyduk benim dört yıl öncesine dair hatırladığım ve bende bıraktığı tesirle asla unutamayacağım manzara işyerimin önünden geçen çöp arabalarının teknesinden akan ve şehri keskin bir çöp kokusuna mahkûm eden tablodur. Çok basit bir şey gibi gözükse de eski dönem ile yeni dönem arasındaki bu fark tek başına artı bir değer olarak yeter.

Şehri pis kokulardan arındırmakla kalmayıp şehri bir baştan bir başa yol ağları ile ören, onlarca park ve semt sahasını kazandıran, sosyal ve kültürel erkinliklerle  kimlikli kent oluşturma yönünde ciddi adımlar atan Başkan Yanılmaz, kimse kusura bakmasın önemli hizmetler gerçekleştirdi.

Fethi Sekin ve Cip Mesire alanları dahi başlı başına bir hizmet olmakla birlikte yönetimde cesaret ve irade koyma örneğidir. Şehrin kayıp ve şaibeli mekânları bizzat bakanlıklarla ısrarlı yapılan görüşmelerle nezih ve gurur duyduğumuz bir mekâna dönüşmüşse bunda tek faktör ve tek başarı Başkan Yanılmaz’a aittir.

Geçmişte akıllara bile gelmeyen hizmetlerle halkı buluşturan Başkan Mücahit Yanılmaz, projeci ve çözüm odaklı hizmet anlayışı ile 4 yıl gibi kısa bir süre içerisinde önemli bir değişim ve dönüşümü başaran Başkan olmuştur.

Elbette hizmet olan yerde eleştiri de olacaktır. Yapılan birçok doğru yanında eksik olan bazı şeyler de olacaktır. Ancak doğrular ve hizmetler insanımızın hayatını kolaylaştıran karakterde ortaya çıkıyorsa bunları desteklemek, takdir etmek ve hakkı teslim etmek gerekir.

Siyasi gelecek hesapları yapan birileri hizmetleri görmese de onları yok saysa da güneş balçıkla sıvanmaz…

Yazarın Diğer Yazıları