Serkan GÜRTÜRK

Güzel Şeyler de Oluyor…

Serkan GÜRTÜRK


24 Ocak 2020 ve 6 Şubat 2023 depremlerini yaşayan yaralı bir şehir Elazığ. 2020’de 41, 2023’te 2 canımız yitirdik. Çok sayıda bina ağır hasarlı olduğu için yıkıldı. Bir o kadar binamızı da son depremler sonrası yıkma kararı aldık.
Bugünlerde Elazığ’da özellikle merkez mahallelerimizde hangi sokağa girsek karşımıza ya taşınan ya da yıkılma tehlikesi olduğu için güvenlik önlemleri alınan binalar çıkıyor.
Ağır hasarlı kaydı düşülen binalardaki eşyalarını almak için insanlarımız hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Onları kınamak da doğru değil. Zira bugün bir buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinası ile oturma gurupları alınmaya kalkınsa altından kalkılamayacak bir yekûn tutuyor. Hemşerilerimiz çok ciddi hasar almayan ve çökme ihtimali bulunmayan eşyalarını, binaya giriş yasağı olmasına rağmen kısa süre içerisinde almaya ve oradan uzaklaşmaya çalışıyorlar.
İşte tam da bu süreçte Elazığ Belediye Başkanı yüreğimize su serpen açıklamalar yaparak şehrin deprem sonrası Elazığ'ın güvenli bir liman olacağına dair açıklamalarda bulundu.
Elazığ’a 10 kattan fazla yüksek binalara izin vermediklerini, bundan sonra da vermeyeceklerini dile getiren Başkan Şerifoğulları, önemli bir müjdeyi de kamuoyuyla paylaştı.
2020 depreminin yaralarının sarılması amacıyla Fırat Üniversitesine tahsisli hazine arazisi, Başkan Şerifoğulları’nın girişimi ile Elazığ Belediye’sine tahsis edilmiş ve burada “Umut Elazığ” adıyla bir proje çalışması başlatılmıştı. 
İşte bu proje Elazığ’ın umudu oldu ve Başkan Şerifoğulları, bu bölgede 500 adet müstakil ev yapılacağı müjdesini verdi.
Duble şeklinde yapılacak müstakil evler, şehirde şimdiden heyecan yarattı. Başkan Şerifoğulları’nın bu evler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan hibe desteği de olumlu sonuçlanırsa  Bakan Murat Kurum ile Başkan Şerifoğulları arasındaki yakın ve samimi dostluk sebebiyle böyle  sonuçlanmaması için herhangi bir engel yok.50 bin ile 75 bin tutarından bir destek verilecek.
Belediyenin yakın zamanda ihale ederek başlayacağı 500 müstakil ev için vatandaşımızın yoğun bir talebi var. Daha doğrusu halkımızın şehrin dört bir yanında yapılmış dubleks ve müstakil evlere ciddi bir talebi var. Yüksek katlı binalar sağlam ve güvenli olsalar dahi halkımız yaşadığı ve halen yaşamaya devam ettiği sarsıntılar sebebiyle mevcut evlerinden kurtulmak istiyor.
En popüler semtlerde 10 kata ruhsatlı araziler alan bir çok yapı firması, olası maddi zararlarını da göze alarak proje değişikliği yapıp  dubleks konutlara dönüştürüyorlar. Ve bu binalara olan talep ve oluşan fiyatları göz önünde bulunduran firmalar, dubleks yapıların hem alıcılar hem de kendileri için daha avantajlı olduğunu dile getiriyorlar.
Kısacası, üç depremi yaşayan Elazığ’da hep acıları ve olumsuzlukları konuşmayalım istiyoruz. Bu olumsuzlukları bir kez daha yaşamamak adına ciddi ve güzel adımlar da atılıyor ve iyi işler de yapılıyor bu şehirde. 
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, hemşerileri için depremden sonra güvenli bir kent oluşturmanın gayretini ve teknik çalışmalarını samimiyetle veriyor. Kısacası  güzel şeyler de  oluyor Elazığ’da.
Samimi ve hasbi insanın en büyük yardımcısı Allah’tır. Rabbim kolaylıklar versin...
 

Yazarın Diğer Yazıları