Serkan GÜRTÜRK

Gün O Gün Değil Ama…

Serkan GÜRTÜRK

Gün o gün, konu o konu değil biz de biliyoruz. 24 Ocak depremi sonunda ilimizin afet kapsamına alınmasına yönelik açıklama yapanlara karşı takınılan tavrı yeniden gündeme getirmek de çok şey kazandırmayacak bugüne dair onu da biliyoruz. Ancak kamuoyunun gözleri önünde yaşanan tüm bu gerçekleri görmezden gelmek ve yok saymak ve üzerine sünger çekmek de çok mümkün değil onu da biliyoruz.
Depremle birlikte ciddi yıkım ve can kayıplarının yaşandığı 10 ilin hem afet kapsamına alınması hem de OHAL ilan edilmesi kararını da çok doğru ve isabetli bir karar olduğuna inanıyoruz. Ancak hem 24 Ocak 2020 hem de 6 Şubatta yaşanan 7,7 ve 7.6 şiddetindeki depremden ciddi oranda etkilenen ve halkımızın hala evlerine girmekten korktuğu ilimizin neden bu kapsamda değerlendirilmediği yönünde halktan gelen talepleri de göz ardı edemiyoruz.
Konuyu çok da siyasallaştırmak ve eski defterleri karıştırmak da istemiyoruz. Ve bu eski mevzuya AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut’un yeni açıklamalarıyla devam etmek istiyoruz.
Kanal 23 Deprem Özel Canlı Yayınına katılarak deprem ile ilgili açıklamalarda bulunan Bulut,  Elazığ ile ilgili çok önemli açıklama yaptı.  
Elazığ’ı da 10 ilde olduğu gibi  Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ne dâhil etmek için ön görüşmeleri yaptıklarını söyleyen Milletvekili Bulut: “Konuyu ilk başından itibaren ETSO Başkanımızla takip ediyorduk. Birkaç telefon görüşmelerimiz oldu başkanlarımızla. Konunun farkındayız. Burada yapmak istediğimiz Elazığ’ın Genel Hayata Etkili Afet bölgesi ilan edilmesi hususu. İnşallah bunu yapacağız. Sonuç olarak ben birkaç ön görüşme yaptım, başkanlarımızla ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay’ın özel kalemiyle görüştük. İnşallah Elâzığ’ın hiçbir sıkıntısı kalmayacak.” Dedi.
Bulut’un bu iyi niyet temennisi içeren konuşması ve gayreti güzel ama geçmişten bugüne değerlendirdiğinde kendi içinde çelişki yaşayan bir beyanat. 
Öncelikle 24 ocak depreminde “afet bölgesi” ifadesinden hazzetmeyen ve hatta “böyle bir şey yok” diyenlerin o gün için “yok” dedikleri kapsam içine alınmak için görüşme yapmaları ve bundan umutlu olduklarını söylemeleri ciddi bir çelişki değil mi?
Bulut’un şehrimiz için böylesine önemli bir konu için Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’ın özel kalemiyle görüştük demesi de şehri temsil noktasında ne kadar etkin(?) olunduğunu ortaya koyması açısından önemli bir parametre.
Şehrin acil ihtiyaçlarını sıcağı sıcağına ve birçok siyasi unvanını da isminin önüne ekletme gayreti gösteren ve bununla diğerlerinden farklılığını ortaya koyan bir milletvekili olarak, sorunu direkt muhatabına iletmek gibi bir tavır ortaya koymak yerine,  her sıradan insanın yaptığı gibi özel kalemden randevu almak gibi bir yönteme başvurulması,  konuya ne kadar duyarlılık gösterildiğinin de bir delili değil de nedir?
Elazığ’ın 10 ilin de içinde bulunduğu Afet bölgesi kapsamına alınması ile ilgili gayretlerin nasıl sonuçlanacağını az çok kestirebiliyoruz. 
Yapılacak taleple ilgili heyecansızlıktan ve öz güvensizlikten bunu anlamak çok zor değil. Bu olmayacaksa iş dünyasının ve esnaflarımızın yaşadığı zorluklara yönelik adımlar atılmalı, günlerden beri güvenlik sebebiyle kapalı olan, tehlike arz ettiği için kapatılan sokak ve caddelerde bulunan ve iş yerlerini açamayan esnaflarımıza yönelik adımların atılması ve ödemelerin ertelenmesi, esnaflara yönelik yeni desteklerin yapılması konusunda bir müjde bekliyor Elazığ. 
Bunu da yaparlar artık. Ya da bunu da yapsınlar artık…
 

Yorumlar 1
Erkan Doğan 14 Şubat 2023 14:42

Tebrikler yine doğru yazmış bu Adam..

Yazarın Diğer Yazıları