Serkan GÜRTÜRK

Gençler Elazığ'ı Sevdi

Serkan GÜRTÜRK

Ülkemizin bazı büyük şehirlerinde az da olsa yurt sorunu yaşanırken, ilimizde üniversite öğrencilerinin böyle bir sorunu olmadığını memnuniyetle görüyoruz.

Geçtiğimiz gün Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, ilimizde; dördü kız olmak üzere yedi öğrenci yurdunun bulunduğu, bu yurtların kapasitesinin 9 bin 97 olduğu ve an itibarı ile 5 bin 960 öğrenci yurtlarda barındığı açıklandı.

Başvuru yapan 2 bin 984 kız öğrencinin yüzde 100'ü yerleştirildiği, yine yurt başvurusu yapan 2 bin 976 öğrencinin 2 bin 844'ü yerleştirilerek, yüzde 95 oranına ulaşılmış durumda. Bu anlamda dışarda kalmayan ve barınma sorunu yaşamayan gençler, Elazığ’ı çok sevdi ve benimsedi.

İlimiz gençlik ve spor alanında son yıllarda altın yıllarını yaşıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, görev alanına giren hemen her konuda diğer illere oranla çok önde ve lider konumunda.

Bu başarının ve hemen her konuda önce olmanın sebebi İl Müdürü Abdulsamet Eren. Göreve geldikten sonra il merkezi başta olmak üzere ilçe ve beldeleri spor tesisleri ile donatan, gençliğin ihtiyaç duyduğu tüm sosyal ve sportif tesislerin sayısını kat be kat artıran Eren, hizmet ve yeni projelerini hayata geçirme noktasında ilimiz en başarılı bürokratı konumunda.

Milletvekillerimizi hazırladığı projelerle en çok arayan ve tesislerin takibini yapan İl Müdürü Eren, ilimizde üniversite okuyan on binlerce gencimizin de ağabeyi olarak onlara sıcak ve konforlu bir yuva, beslenmesinden sosyal ve kültürel etkinliklerine kadar her detayı düşünen bir hassasiyetle ev sahipliği yapıyor.

Mezun olduktan sonra her biri şehrimizin gönüllü bir kültür elçisi olacak gençlerimizi, öğretim gördükleri dört yıl boyunca güzel anılar biriktirerek ve hoş duygularla ilimizden ayrılmasına sebep olacak önemli bir hizmeti, zevkle ve büyük bir mutlulukla sürdüren İl Müdürü Eren, kolektif yönetim anlayışı ve paydaş kültürünün gelişmesinde de önemli roller üstlenerek tüm kamu kurum ve kuruluşları ile güzel projelere de imza atıyor.

Yurtlarda kalan öğrencilerimiz yanında ilimizde ikamet eden gençlerimizin ihtiyaç duydukları sosyal, sportif, kültürel ve eğitim projelerini hayat geçiren ve böylelikle gençlerimizin aile  kuruluşu olma unvanına ulaşan Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün bu gayretli  çalışmaları ve bunları hayata geçiren tüm personeline teşekkür ediyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları