Serkan GÜRTÜRK

Erol İle Gelen Hizmetler

Serkan GÜRTÜRK

İlimize CHP’li 3 Büyükşehir Belediyesinin yapacağı okullar için adım atan ve parti gurup toplantısının Elazığ’da yapılmasını sağlayan CHP milletvekili Gürsel Erol’un bu gayreti kamuoyundan büyük takdir gördü. 
Söz konusu okul olan Gazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
CHP’nin grup toplantısının da ilimizde yapılması, ardından Kılıçdaroğlu’nun ilimizde halkla buluşması ve yoğun ilgi görmesi, ilimizle ilgili başta Bakanlık olmak üzere önemli vaatlerde bulunması ziyaretin güzel olan tarafıydı.
Bu ziyaret öncesi özellikle isimsiz billboardların asılması ve kamuoyunun buna tepkisi de çok konuşuldu. Yine kamuoyu, billboardları asanlara tepki gösterdiği gibi bunların altında resim çekip yayınlayan Kılıçdarolu’nu da eleştirdi.
Hatası ve sevabıyla bir genel Başkan geçti ilimizden. Elazığ insanının hoşgörü ve misafirperverliğini kamu kurumları ve yöneticiler göstermese de halkımız bir partinin genel başkanının şehirlerine ziyaretlerine gereken önem ve hassasiyeti gösterdi.
İlimizin siyasi anatomisinde bugüne kadar çok yer bulamayan CHP; özellikle Gürsel Erol’un milletvekili seçilmesinin ardından farklı bir konuma yükseldi. 
Bu yükselişte CHP’nin politikalarından ziyade Gürsel Erool’un siyaset tarzı ve her kesimden siyasi görüşe mensup Elazığlılarla kurduğu samimi iletişim ve diyalog, kendisini önemli bir mevkiye yükseltmekle birlikte partisini de bir şehrin önemli partilerinden biri haline getirdi.
Kılıçdaroğlu’nun iktidar olmaları halinde ilimize yönelik vaatleri, şehrin kangren haline gelmiş ve çözümsüz kalmış problemleriydi.
Özellikle Elazığlı bir isme kabinede Bakanlık verileceği vaadi, her açıdan şehrin kazanımı oldu. seçimleri Kılıçdaroğlu kazanırsa, “bay Kemal sözü” diyerek vaat ettiği olayı hayata geçecek, Cumhur ittifakı seçimleri kazanırsa, Kılıçdaroğlu’nun bu vaadinin altında kalmamak adına Erdoğan’ın da Elazığlı bir isme Bakanlık görevi vermesinin de yolu açılmış olacak. Kısaca CHP milletvekili nasıl muhalefette olmasına rağmen şehre üç okul kazandırdıysa, Kılıçdaroğlu da yine muhalefette kaldığı takdirde, Ak Parti’nin şekildeki imajını koruma adına da olsa şehrimize bir Bakanlık verebilecek.
CHP’nin Elazığ ilgisi AK Partiyi de harekete geçirir mi bilinmez ama iktidar, bugünden sonra Elazığ’a daha bir özel davranmalı ve ayrıcalık tanımalı. 20 yıldan beri Bakanlık verilmediği halde karşılık devam eden bu sevginin devam etmesi için AK Parti yetkililerinin konuyu ciddiyetle ele almaları gerekiyor.
CHP’nin ve Kılıçdaroğlu’nun vaatleriyle dalga geçmek ya da “iktidara gelmesi mümkün olmadığı için ne dese boş” savunmasına sığınıp Elazığ ve Elazığlıyı yok saymak ve çantada keklik görmek, şehrin siyasi haritasında ciddi değişimlere sebep olabilir. 
Her siyasetçi ve parti yetkilileri de bilir ki yok sayılan ve hafife  alınan siyasetçilere karşı Türk seçmeninin gönlünün akması gibi bir gerçek var. Bu gerçek nasıl Tayyip Erdoğan’ı önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, ardından da Başbakan ve Cumhurbaşkanı yaptıysa, yenilenen İBB seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nun 14 bin farkını 800 bine de çıkartan gerçektir.
Milletle inatlaşmak kazandırmaz, kaybettirir!
 

Yazarın Diğer Yazıları