Serkan GÜRTÜRK

Elçemder

Serkan GÜRTÜRK

Çemişgezek ilçemiz, her ne kadar son yıllarda usulsüzlükler, yolsuzluklar, beyaz Ak Partililerin istisnai kadrodan Özel Kalem Müdürlüğü kontenjanından devlet memuru yapılması, makam odalarında doğum günü kutlamaları gibi olumsuzluklarla gündeme gelse de güzel faaliyetler ve insanı mutlu edecek etkinlikler de olmuyor değil.


Ülkemiz ve bölgemiz siyaseti, ekonomisi, tarımsal üretim ve markalaştırdığı ürünlerle öne çıkan Çemişgezeklileri  bir araya getirecek “Elazığ Çemişgezekliler Derneği”nin  açılması ve faaliyete başlaması 2022 yılı içerisinde Çemişgezek adına duyduğumuz en önemli haber oldu.
Geçmişten bugüne birçok hayırlı çalışmanın içinde olan, başta çevre, eğitim ve gençler üzerinde önemli faaliyetleri ve sosyal sorumluluk projeleri  olan eğitimci hemşerimiz Gürkan Öztürk’ün öncülüğü ve Başkanlığında kurulan  ELÇEMDER’in hem ilçe hem de bölgemiz için önemli çalışmalara imza atacağına inanıyoruz.
Çok sayıda siyasi, bürokrat ve Çemişgezeklilerin katıldığı açılışta konuşan Başkan Gürkan Öztürk , hemşeri derneği olmakla birlikte ilimiz ve bölgemiz sorunlarının çözümüne yönelik adımlar atacaklarını dile getirerek en önemli problem olan Pertek köprüsüne olan ihtiyacı dile getirmesi, derneğin önümüzdeki süreçte birçok hizmeti hayata geçireceğinin de göstergesi oldu.
Elazığ Çemişgezekliler Derneği’nin ilimize, bölgemize ve Çemişgezekli hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, Haber Ayrıntı Gazetesi ve haber sitesi  olarak bu konuda üzerimize ne düşerse derneğin yanında olacağımız ifade ediyoruz.

KİTAP FUARI

İlimizde 4.sü düzenlenen Elazığ Belediyesi Kitap Fuarı devam ediyor. Birçok yazar ve şairi görme, sohbet etme ve söyleşini dinleme imkanını bulduğumuz etkinlik, şehrin ortak buluşma noktası haline geldi bugünlerde.
Ders sonu, mesai sonu ve hafta sonu buluşmalarının, kaliteli, keyifli ve kitap kokulu sohbetlerin yaşandığı Kitap Fuarının en önemli özelliklerinden biri de uzun süre görmediğimiz dostları görme ve muhabbet etme ortamı ve zeminini hazırlaması.
Fuara olan ilgi ve insan seli, bu şehrin kültürel yapı ve seviyesini ortaya koyuyor. Siz doğru zamanda doğru isimlerle bir kültür faaliyeti yaparsanız halkımız da ona sahip çıkıyor ve tüm ilgisini gösteriyor. Ama siz Hazar Şiir Akşamları örneğinde olduğu gibi sırf laf olsun torba dolsun kabilinden bir etkinlik yapar ve halka aynı isimleri dayatırsanız, doğal olarak da tepki görürsünüz.
Elazığ Belediyesi’nin kitap fuarının ilgi görmesinin en önemli, sebebi davet edilen yazarların, toplum tarafından tanınan, bilinen ve takip edilen simalardan olmasıdır. 
Halka rağmen, halkın beklentilerine rağmen sizler isim, etkinlik ve program dayatırsanız gelen tepkileri de göğüslemek, dahası bundan sonraki etkinliklerde göz önünde bulundurmak zorundasınız.
Halkın büyük bir çoğunluğunun tasvip ettiği, onay verdiği ve ilgi gösterdiği Kitap Fuarını düzenleyen ve her fırsatta ziyaret eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ediyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları