Serkan GÜRTÜRK

'Elazığ İttifakı' ve Yasemin Açık

Serkan GÜRTÜRK

Partiler adaylarını açıkladılar ve sahaya inmeye başladılar. Ak parti Ankara’da yaptığı aday tanıtım toplantısının ardından  havaalanında adaylarını karşılayıp akşam da tüm teşkilat mensupları ve aday adaylarıyla iftar açıp istişare toplantısını gerçekleştirecekler.
Pazar günü de ilde aday tanıtım toplantısı yapılarak resmen de sahalara inilecek.
Ak Parti’nin listesine bir tepki olduğu gibi listeyi makul gören kesimlerde az değil. Teşkilatların bu tepkileri izale edecek bir çalışma yapması ve adayların olumlu yönlerini şehre ve tabana yaymasıyla bu tepkilerin kısa sürede giderilebileceği ifade ediliyor.
Ak Parti, adayları etrafında oluşan tepkileri gidermekle uğraşırken seçim sonuçlarını önemli oranda etkileyecek önemli gelişmeler yaşandı.
Elazığ halkının siyasette ters bir damarı var. Yakın siyasi tarih bunun örnekleri ile dolu. Atatürk Üniversitesinin Elazığ’a yapılması öngörülmüş ve bu karar uygulama aşamasına gelmesine rağmen Erzurum Milletvekillerinin bu Üniversiteyi Erzurum’a taşıması, ilimizin tüm Milletvekillerinin muhalefet partisi CHP’ye gitmesini sağlamıştı.
Yine Genel başkanlarının engeline takılan merhum Ali Rıza Septioğlu ve Mehmet Ağar, bu tavır karşısında Elazığlılara sığınmış ve bunun karşılığı olarak ikişer kez meclise bağımız milletvekili olarak gitmişlerdi.
Benzer bir olayı bu kez de Prof. Yasemin Açık örneğinde yaşayacağayız gibi.
Yatırımlarıyla şehre önemli oranda katma değer ve istihdam sağlayan, her insanımıza dokunacak sosyal projeler ve destekler sağlayan, her defasında aday adayı olmasına ve farklı partilerden gelen teklifleri kabul etmeyip yuvasında kalmayı tercih etmesine, 14 Mayıs seçimleri öncesi kendisi siyaset defterini kapatmasına rağmen adaylık başvuru yapması talep edilen Yasemin Hoca’nın listede olmasını bekleyen Elazığ halkı,  beklenmedik bir son dakika hamlesiyle listeden çıkarıldığını öğrendi ve bu durum ağırına gitti.
Genel merkezin bu tavrı, oy potansiyeli ve partiye en büyük katkı sağlayacak başarılı bir sonuç alınması gerçeğini yok sayan duyarsızlığı, Elazığ’ın geçmişten beri her yanlışta ortaya koyduğu “sivil itaatsizlik” damarını yeniden harekete geçirdi.
Gördüğümüz ve işittiğimiz  kadarıyla Yasemin Hocaya her kesimden ciddi destekler var. Hem partinin başarılı bir sonuç almasına hem de Yasemin Hocanın samimiyetine kasteden bu akıl tutulmasına bir ders olsun da herkes konumunu ve haddini bilsin diye şehirde ciddi bir doğal refleks oluşmuş durumda.
Prof. Yasemin Açık’ın mecliste olması ilimiz için büyük bir kazanım olacak. Bağımsız milletvekili olmanın rahatlığı ile Elazığ’ın sorunlarını ve problemlerini yüksek sesle dile getirerek çözümü noktasında önemli katkılar sunabilir.
Zaman gösterdi ki iktidar partisine mensup milletvekilleri, şehrin sorunlarını cesurca dile getirmek ve çözüm istemek konusunda parti disiplinine takılarak ya sessiz kalıyorlar ya da zaten yapılması gereken hizmetler konusunda ancak teşekkür etme konumunda kalıp şehirde alay konusu oluyorlar.
Yasemin Hocanın bağımsız milletvekili olarak aktif, etkin ve şehrin sorunlarına çözüm olma noktasında önemli bir başarı hikâyesi yazacağına dair kamuoyunda bir ittifak var.
Hemşerilerimiz,  Cumhur ve Millet ittifakı karşısında “Elazığ İttifakı”nın adayı olarak bağımsız milletvekili olarak Yasemin Açık’ı Ankara’ya göndermeye kilitlenmiş durumda. Şehirde her üç kişiden biri Yasemin Hoca diyor. “Bu bizim için artık bir onur meselesidir diyor ve tavrını açıkca dile getiriyor.
Bu durum da gösteriyor ki bu seçim, siyasi yelpazenin değişkenlik ve çoğulculuk göstereceği bir seçim olacak.

Yazarın Diğer Yazıları