Serkan GÜRTÜRK

Elazığ'ın Atılım Yılları

Serkan GÜRTÜRK

Geçtiğimiz hafta sonu ilimiz açısından hareketliydi ve önemli gelişmeler yaşandı. MHP Genel Başkanı Bahçeli “Aday Belli Karar Net” mitinglerinin üçüncüsünü ilimizde gerçekleştirdi.
İki hafta boyunca mitinge hazırlık yapan ve çalmadık kapı bırakmayan MHP teşkilatları ve ülkücü camia, bu çalışmalarının semeresini aldılar ve istasyon meydanında görkemli bir mitingin yapılmasını sağladılar.
Bahçeli’nin devlete, millete ve vatana karşı duygularını çok iyi bilen, “önce ülkem sonra partim” anlayışı ile siyaset yapan bilge liderin söylemlerini hem içselleştirdiklerini alkışlarıyla karşılık verdiler.
MHP’nin ilimizde gerçekleştirdiği bu mitingde gösterdi ki Elazığ için siyasetten önce vatan ve millet önceliklidir ve bunun gereği de 2023 Haziranında yapılacaktır.
İlimizde geçen hafta sonu gerçekleştirilen önemli bir gelişme de ETSO seçimleriydi. İdris Alan ile Ali Şekerdağ’ın yarıştığı seçimlerden Alan, ezici bir üstünlükle galip çıktı.
Bu seçimlerin bize göre anahtar kelimesi samimiyet ve güvendi. İki yıldan beri üyelerini ziyaret eden, onların çayını içen ve muhabbet eden İdris Alan, kendilerinden destek istedi. 
Verilecek destekler sayesinde başkan olduğunda yapacakları projeleri anlattı. Ve bunu öyle bir samimi dil, tavır ve üslupla yaptı ki karşısındaki herkes, bu samimi ve içten talebe karşı yine samimi bir söz verdi ve “yanındayız”  dedi.
“Yanındayız” bir Elazığlı sözüydü ve bu sözü birkaç kişi dışında hemen herkes tuttu. İdris Alan, 14 gurupta 12 grubu alarak büyük bir başarı hikâyesi yazdı.
Cumartesi günü yapılacak Meclis Başkanlığı ve yönetim kurulu üyelik seçimlerinin ardından yeni yönetim görevine başlayacak ve Elazığ için yeni bir dönem başlayacak.
Bu dönem, geçmişten oldukça farklı olacak. ETSO başkanı İdris Alan, hem siyasetin hem de il yöneticilerinin elini güçlendirecek önemli adımlar atacak ve yeni kapılar açacak. Açılan bu kapıdan siyasiler ve bürokratlar önemli projeleri ilimize taşıyacak ve şehir silik, sönük bir fetret  döneminden kurtulup daha atak ve dinamik bir döneme geçiş yapacak.
Geçmişte teşvikte 6. Bölge halklarından  ilimizin de  faydalanmasını sağlayan Alan’ın daha birçok alanda ilimize katkı sunarak önemli  adımlar atması bekleniyor. 
Zaman gösterdi ki rutin, sıradan ve sönük bir yönetim, şehre kazandırmak yerine hep kaybettirdi. Sıradan yönetici ve Bakanlığı her kişi yapar.  Görev süresi sonuna gelindiğinde “benim eserim” diyeceğiniz bir şey yoksa siz o görevi boşuna işgal etmişsiziniz demektir.
Bulunduğunuz makamda bir eseriniz varsa ve bunu halk da takdir ediyorsa, göreviniz bitse de siz gönüllerde olmaya ve hayırla anılmaya devam edersiniz.
İdris Alan’ın başkanlığında bir ETSO  ile şehrin makûs talihinin yıkılacağına, yeni ve  önemli işlerin başarılacağı atılım yıllarına geçeceğimize  inanıyoruz.
Bu vesileyle ETSO Başkanlığına seçilen İdris Alan ve ekibini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları