Serkan GÜRTÜRK

Elazığ, Erol'suz Eksik Kalır

Serkan GÜRTÜRK

Sadece ilimiz siyaseti değil, ülke siyaseti de  CHP  Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile farklı güzel bir örneklik gördü.
Muhalefet Milletvekili olmasına rağmen iktidarın doğrularını takdir ve teşekkür eden, olumsuzlukların  aşılmasında kendisi de sorunu yaşayan bir Milletvekili olarak çözümüne katkı sunma ve paydaş olma konusunda iktidar Milletvekillerine açık çağrıda bulunan ve bu özelliği ile klasik muhalefet anlayışından çok farklı bir portre çizen Gürsel Erol, samimiyet ve doğallık konusunda da kendisini ispatlayan bir siyasi profil çizmeye devam ediyor.
Birçok siyasetçi ya da insanın açıklamaktan çekinip gizlice tedavi olmayı seçtiği bir hastalığı, açık yüreklilikle halkıyla paylaşan, olası risklerinden dolayı halkından helallik isteyecek kadar vefa örneği gösteren Erol, tedavi sürecinin ardından soluğu çok sevdiği ve güvendiği Elazığ halkının yanında aldı ve hemşerileriyle buluştu.
Kendisinin de beklemediği bir coşku ve sevgi seli ile karşılanan Erol, Kanal Fırat Televizyonunda Zeki Akbıyk’ın kendisinin siyasi geleceğine dair samimi sorularına da bir o kadar samimi ve yalın cevaplar verdi.
CHP Milletvekili Erol, daha önce partisinin ikinci sıra Milletvekili adayı olacağının hatırlatılması üzerine, Cumhur İttifakının hazırlayıp bugünlerde mecliste görüşülen yeni seçim sisteminin partisinde ikinci Milletvekili çıkarmayı zorlaştırdığını yine açık yüreklilikle getirerek, yeni sistemle birinci sıradan aday olmayı düşündüğünü ancak buna rağmen halkın görüşünü de alacağını dile getirdi.
Gürsel Erol’un Milletvekili adaylık sıralamasındaki düşüncesini revize etmesini “dün dündür, bugün bugün” gibi bir kısır anlayışla değerlendirmek çok doğru ve insaflı olmaz. Zira seçim kanununda yapılan değişikliğin ne Erol ile ne de CHP ile bir ilgisi yok. Maç başlamadan kurallar değişmişse sizler de yeni kurallara göre maça hazırlanmak ve buna göre tedbirler almak zorundasınız. Kaldı ki Erol’a hiç kimse “sen CHP’den ikinci sıra adayı olacaksın” diye bir telkin ve tavsiyede bulunmamış, bizzat kendisi böyle bir karar aldığını açıklamıştı.
İttifakı oluşturan “artık oy”ların, büyük partiye yaramayacağı bir yeni seçim siteminde Cumhur İttifakı gibi Millet İtifakı’nın da stratejik davranacağı gerçeğinden hareketle Erol’un kişisel bazda böyle bir karar vermesini de siyasette önemli hedefleri ve şehri için birçok projeleri olan bir isim için anlayışla karşılamak gerekir.
Hem kendisi hem de Elazığ  için büyük hedefler taşıyan, Elazığ’ın on yıllardan sonra bir Bakan'a sahip olması için gayretleri olan ve olası bir millet ittifakında bunu başarma gücü,  etkisi ve yetkisi olan CHP Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ için bir şanstır.
 Geçmişten bugüne hasret kalınan;  şehir için uğraşma, didinme ve hatta kavga ederek sonunda o hizmeti Elazığ’a kazandırma potansiyeli, özgüveni ve parti içinde ağırlığı olan bir siyasetçinin, ilimize çok şeyler kazandıracağına inanan çok sayıda hemşerimizin hayallerinin gerçek olması için Gürsel Erol’un partisinin birinci sıra adayı olması daha doğru ve daha isabetlidir.

Yazarın Diğer Yazıları