Serkan GÜRTÜRK

Elazığ, Bahçeli'yi Bekliyor

Serkan GÜRTÜRK

13 Kasım Pazar günü ilimiz tarihi bir günü yaşayacak. İl mitinglerine çok sıcak bakmayan ve her seçim öncesi 15-20 ilde miting yapma gibi bir teamülü olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, her seçim öncesinde Elazığ’a özel bir önem verdiğini gösteriyor ve birçok ilin ısrarlı taleplerine rağmen ilimizi tercih ediyor.
Bunda elbette ki Elazığ’ın geçmişten bugüne getirdiği milliyetçi ve vatansever yönü var ancak bunun gerçekleşmesinde MHP il Başkanı Semih Işıkver’in katkısı oldukça büyük.
Liderine sadakat ve samimi çalışmalarıyla göz dolduran ve başta Bahçeli olmak üzere genel merkezde büyük bir ağırlığı ve saygınlığı olan Semih Işıkver’in bu tavrı ve duruşu, Bahçeli’nin Elazığ kararında önemli bir etken oldu.
Bahçeli’nin mitingi Elazığ’da yapacağı açıklamasıyla birlikte teşkilatlarda bir düğün-bayram havası yaşandı. Bu mutlulukla birlikte verilen görevin ağırlığını ve önemini kavrayan Işıkver ve tüm teşkilat vakit geçirmeden ve geniş katılımlı istişare toplantıları yaparak herkese ulaşmanın planlarını yaptılar.
Tüm teşkilatlarla birlikte bu davaya bir şekilde değişik makam ve görevlerde hizmet etmiş isimler ziyaret edildi ve onların da katkıları talep edildi.
Hiçbir kapıdan ve isimden eli boş dönülmedi. Belli ki bu mitinge normal bir seçim mitingi gibi bakılmıyordu. Bu miting; ne MHP’nin ne de Devlet Bahçeli'nin seçim kazanmaya yönelik bir mitingiydi.
Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar vardı ve ne yazık ki buna payanda olan siyasi partiler ve medyamız vardı. Ülkemizin her bir değeri, bayrağı ve toprağı kutsaldı. Bunun korunması ve halkımızın da uyarılması gerekiyordu. 
Tarihin her döneminde bedel ödese de bu ülkeyi karşılıksız seven ülkücü camia, hiçbir karşılık, makam ve mevki beklemeden “kim var” dendiğinde etrafına bakmadan “biz varız” dedi ve meydanlara indi.
“Karar belli aday net”  sloganı bile aslında MHP’yi değil Cumhurun adayı Erdoğan’ı işaret ediyor ve bu sonuca ulaşmanın gayreti veriliyordu.
Bugünlerde MHP adına televizyon programlarına çıkan isimleri dinledikçe ve onların ülkemiz üzerinde oynanan oyunları etkili örneklerle anlattıkça bu seçimlerin sıradan bir seçim olmadığını, seçimin Türkiye’nin seçimi olduğunu çok net olarak görüyoruz.
MHP’nin ülke için fedakârlığı ve bu konuda ne zaman kendisine görev düşse bunu hiçbir karşılık beklemeden sırf ülke ve vatan adına yaptığına şahitlik eden vatandaşlar da bu çağrıya kayıtsız kalmayacak ve Bahçeli’ye en büyük desteği vermek için Pazar günü istasyon meydanında olacaklar.
Elazığ’a yakışan da Elazığ’ın duruşu da budur. Bu şehir ülkesine sevdalı olduğu gibi ülkesi için fedakârlık edenlere de sevdalı ve onların yanındadır. Zira safı, yolu ve yönü bellidir ve o da Türkiye’dir.

Yazarın Diğer Yazıları