Serkan GÜRTÜRK

Ekim Bereketi

Serkan GÜRTÜRK

Şehrimiz Ekim ayını kültür ve sanat açısından verimli geçiriyor.
Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Kitap fuarının ardından halkta çok karşılık bulmasa ve ilgi görmese de gerçekleştirilen Hazar Şiir Akşamlarını izledik.
Fırat üniversitesi ev sahipliğinde Elazığ Valiliği ve Elazığ Belediyesinin katkılarıyla yapılan İslam ve Medeniyet  Sempozyumu ve son olarak da yine Elazığ Belediyesinin öncülüğünde Cuma günü başlayacak 6. Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi ile Ekim ayını tamamlamış olacağız.
Tüm bu etkinlikler, şehrin kültür-sanat, medeniyet ve edebiyatına katkı sunan, insanımızın heyecanla beklediği ve şevkle takip ettiği etkinlikler olarak kent tarihine nakşoluyor.
Elazığ Belediyesi, klasik ve rutin belediyecilik hizmetlerini hakkıyla ve en üst seviyede yerine getirirken kültürel faaliyetler de öncü bir kurum olarak öne çıkıyor.
Şehri inşa ederken nesli de ihya etmeyi amaçlayan, insanımızın değerleriyle büyümesi, yaşaması ve bunu yeni nesillere aktarmasına katkı sunacak birçok etkinliğin gerçekleştirilmesinde aktif rol oynayan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın bu tür çalışmaları kamuoyundan da takdir topluyor.
Elazığ Belediyesinin klasik belediyecilik hizmetleri yanında böylesine önemli ve iz bırakan faaliyetlere imza atmasına rağmen, tek işi kültür olan, tek görevi eğitim olan, tek ve en önemli görevi nesillerin erdemli yetişmesini sağlamak olan kurum ve kuruluşların hantallığı, gevşekliği ve üşengeçliği anlamak çok mümkün değil.
Hiç kimse “bizim ödeneğimiz yok” gerekçesine yaslanıp kendini haklı ve mazur göstermesin. Kendi Bakanlığına sunulacak projelerle çok güzel ödenekler alınabilir. Kaldı ki bırakın resmi kurum ve il müdürlüklerini, sıradan STK’lar ve hatta fert olan kişiler bile hazırladıkları projelerle Bakanlıklardan ya da AB fonlarından ciddi destekler almakta ve projelerini hayata geçirmektedirler.
Kurumlarımızın ufuksuzluğu, öngörüsüzlüğü ve tembelliği sebebiyle kaynak alınamıyorsa  sponsorlarla bile çok güzel etkinlikler yapıldığına şahitlik etti bu şehir!

2023 HAZİRANINA GİDERKEN

2023 Haziran ayında yapılacak seçimler öncesi aday adaylarının sahaya inmesini bekleyen seçmenler, geçmiş seçimlere göre böyle bir tablo ile karşılaşmadı.
İlimizde farklı isimlerin aday adaylığı konuşulsa da bunu kamuoyuna  direk duyuranlar ve açıklayanlar yanında “şehrime her noktada hizmete hazırım” diyerek dolaylı bir aday adaylığı açıklaması yapan isimlerimiz de var.
Bu isimlerden biri de iş insanı Veysel Demirci. Kendisi Elazığ’dan kazandığını Elazığ insanıyla paylaşan, işletme ve firmalarında çok sayıda hemşerimize iş ve istihdam alanı açan, kurduğu vakıf ile ilimize çok sayıda okul, Kur’an kursu sosyal tesis yapan Demirci’nin Ankara siyaseti ve bürokrasisiyle yakın dostluğu, kendisine  olduğu gibi şehrimize de bir avantaj olarak değerlendiriliyor.
Bir dönem sosyal medyayı çok iyi kullanan ve medyada sıklıkla görülen Demirci’nin son aylarda biraz geri durması “aday adayı olmaktan vaz mı geçti.?” yorumlarını birlikte getirirken bu düşünce, ilimizde kurma hazırlığında olduğu ulusal bir kanal projesi  ile çürütülmüş bulunuyor.
Veysel Demirci, iş insanı ve hayırsever bir Elazığlı olmanın yanında siyasi olarak da şehrin kaderinde etkili olacak bir isim. Zira Elazığ’ın vasat isimlerle temsil edilme gibi bir lüksü ve hakkı kalmadı artık.
Elazığ; meclise, özgüveni yüksek, temsil gücü ve siyasi lobisi etkili isimleri gönderirse kazanır ve kalkınmasını daha hızlı tamamlar. Sıradan ve denenmişlerle yol yürümek zaman kaybından öte bir anlam taşımaz ve olan şehir olarak bizlere olur.

Yazarın Diğer Yazıları