Serkan GÜRTÜRK

DEMİRBAĞ BİLE..

Serkan GÜRTÜRK


Açık sözlülüğü, doğallığı ve maske takmadan konuşması ile bilinen ve bu tarzı ile zaman zaman milletvekilleri arkadaşları tarafından da eleştirilen Ak parti Milletvekilimiz Zülfü Demirbağ’ın televizyon programları ve konuşmaları biz medya sektörü çalışanlarının birçok haber çıkardığı, yorum yapabildiği söylemler oluyor.
Sayın Demirbağ, usta gazeteci Arif Çakmak’ın ayrıntı programında da biz medya çalışanlarına  hayal kırıklığı yaşatmadı ve birçok konuda malzeme verdi.
Demirbağ’ın en çarpıcı söylem ve tespiti; “bu isimlerle seçime gidilirse Ak parti üç milletvekili çıkartır” cümlesi oldu.
Demirbağ’ın seçim tahmininin ne kadar tutarlı olduğu, bu rakamın gerçekleşme ihtimalinin ne kadar olduğu meselesine girmek istemiyoruz. Bu mesele ayrı bir yazı konusu olarak şimdilik kalsın.
Biz, Demirbağ’ın “bu isimler” ile başlayıp mevcut milletvekili sayısı olan 4’ün 3’e düşürülmesine takıldık. Tecrübeli bir siyasetçi olan Demirbağ, çok güzel bir gözlem yapmakla birlikte bu gözlemden hareketle kendisini de içine katarak mevcut vekillere karne vermiş ve sayısı 3’e düşürmüş.
Sayın Demirbağ’ın bu açık yüreklilik ve reel politik gerçeklik ,içeren tespitini umarız Genel Merkez de görür.
Benzer bir değerlendirmeyi diğer milletvekillerinin de yapması aslında Elazığ adına umut verici bir gelişme. Bu dönem, mevcut milletvekillerinin çok ısrarcı olmayacakları, siyasi arka planı güçlü isimlerin ise ya büyük şehirlerden ya da Elâzığ’da farklı görevlere talip olacaklarına dair ciddi duyumlar var.
Milletvekilliği listesininim kamuoyunda karşılığı olan, başarıları ile göz doldurmuş ve kendini ispatlamış yeni yüzlerden oluşturtulacağı gibi bir kanaat var siyasilerimizde.
Bizce doğru bir tespit ve doğru bir yaklaşım olur. Siyasetin eski yüzlere olan antipatisini biliyoruz. Bu antipatinin sempatiye dönmesi için aklı selim insanlara ve siyasilerimize ihtiyaç var. 
Halkın beklentisi ve taleplerine göz yumup kulak tıkayan partilerin Elazığ’da geçmişte nasıl cezalandırıldığını bilenler ve özellikle siyasi aktörlerimiz çok iyi bilir.
Demirbağ  bile bu gerçekliği görmüş ve bu tespiti ile hem partisine hem şehrine güzel bir hizmet yapmayı hedeflemişse mesele bitmiş demektir.

Yazarın Diğer Yazıları