Serkan GÜRTÜRK

Bakanlar Muhalefete mi Çalışıyor ?

Serkan GÜRTÜRK

Ak Partili bazı seçilmişlerin ve Bakanların halka karşı davranış ve söylemleri sık sık medyaya düşüyor. 
Geçtiğimiz gün ilimize gelip pankartla karşılanmasına rağmen sulama projelerimizle ilgili herhangi bir çalışma yapılmadığını, sadece sorunun çözümünde yerel aktörler ve siyasilerle “mutabık” kalındığını ifade eden, her Bakan'ın ziyaret ettirilip şarkı türkü söylenen bir mekan olmaktan öte herhangi ciddi bir etkinlik yapılmayan İpekyolu Gençlik Merkezi’nde,  ilimizin makus talihini ve şansızlıklarını ironik bir dille anlatan “Kar mı yağmış şu Harput’un başına” türküsünü söyleyip gönül huzuru ile ilimizden ayrılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, memleketi Adana ve Osmaniye bölgelerinde de ziyaretlerde bulunmuş.
Osmaniye'de; Akdeniz Kahramanmaraşlılar Federasyonu'nu ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ye  İbrahim Kalencik isimli vatandaş, ziyaret sırasında yanına giderek yaşadıkları bir sorunu 
Kalencik; "Sayın Bakanım, Düziçi'nin sulamasıyla ilgili... Dedemden kalan bir su var orada. Ben çocukluğumda iyi hatırlıyorum. Bu göletimiz ne olacak? Biz yanıyoruz. Gölet mi, baraj mı?" dedi. Bakan Vahit Kirişci ise, "Daha adını bile söyleyemiyorsun… Bir de dedemden kaldı bilmem ne" sözleriyle karşılık veriyor.
Bunun üzerine adını söyleyen vatandaş Kirişci'ye, "Ben İbrahim Kalencik. Amcanın kayını, Ökkeş amcanın kayını. Eski köy işletmelerinin şefi, Düziçi zabıta müdürü, çiftçi. Ufak da olsa çiftçi. Yardımınızı bekliyoruz" diyerek tepkisini göstermiş.
Bu olay da gösteriyor ki Bakanlarımız gittikleri illerde sorun çözmek şöyle dursun sorun dinlemekten dahi hazzetmiyor ve adeta kaçıyorlar. Kendisine bağlı kurumların işleyişiyle ilgili yaşanan problemleri halktan dinlemek gibi bir dertleri ve amaçlarının olmadığı görülüyor.
Çiçeklerle ve pankartlarla karşılama, protokol ziyaretleri, kapalı devre ve biz bize siyasi programlar, cenaze töreninde bile siyasi parti önlüğü giyip tatlı dağıtma ve günün sonunda şarkılı türkülü meşkten sonra uğurlanma…
Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın tüm sorunlarıyla birebir ilgilenen, tahıl koridoru başta olmak üzere mazlumların yaşadıkları problemlerin çözümü için sürekli dış seyahatler yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşın, Bakanların bu tavırları ne kadar doğru ve ne kadar kabul görür yorumunu okurlara bırakıyoruz. 
Siyaset de hizmet de samimi olarak ve halk için yapılırsa değerlidir ve bunun manevi bereketi olur. Halka tepeden Bakan, sorunları yerinde dahi tespit etmeden yarım yamalak çözdügünü zanneden,üç-beş sorunun şehvetine kapılan siyasetçi de Bakan da halkta karşılık bulamaz...
Tüm bu görüp yaşadıklarımızdan sonra “Bakanlar Erdoğan’ın aleyhine, muhalefetin lehine mi çalışıyor?” gibi bir soru ve yaman çelişkinin pencesinde kıvranıyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları