Serkan GÜRTÜRK

AZ ZAMANDA ÇOK HİZMET

Serkan GÜRTÜRK

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın göreve gelmesinin üzerinden bir yıl geçti. Geçtiğimiz sayıda Başkan Şerifoğulları’nın bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde hangi hizmetleri hayata geçirdiğini, hangi projelerinin başladığını ve hangi hizmetlerinin çalışma masasında ve ajandasında olduğunu geniş olarak ele almıştık.

Belediye Başkanları için ilk bir yıl önemlidir. Tabiri caizse bu ilk yıl sonraki yıllardaki hizmetlerin de işaret fişeği mesabesindedir.

Başkan Şerifoğulları’nın bize göre en önemli ve büyük hizmeti mali disiplindir. Büyük bir borç yüküyle devralınan belediyenin bu borçlarından kurtulması için iki önemli adım attı Başkan Şerifoğulları.

 Birincisi çok gerekli ve zaruri olmayan projeleri gündemine almadı. İkincisi ise borçların ödenmesi noktasında yeni kaynaklar üretti.

Bunlarla birlikte şehrin açılımını sağlamak ve alternatif güzergâhlar oluşturmak amacıyla birçok yeni bulvar, yol genişletme ve düzenleme çalışmaları, kentsel dönüşüm çalışmaları ve Karşıyaka İskan lojmanlarının yenilenmesi projesi, çevre düzenlemeleri ve dikey bahçeler, kapalı çarşı restorasyonu, Harput’ta çalışmalar, sosyal ve kültürel faaliyetler, eğitim çalışmaları, sportif etkinlikler ve yardımlar…

Bunlarla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan talep ettiği İstasyon Caddesinde Karayollarına ait arazi, Mehmet Akif Ersoy Lisesinin yeri ile eski SGK binasının yerini alarak belediyenin mülkiyetine kazandırdı. Bu alanlara uygulayacağı projelerle şehre önemli bir nefes aldıracağının müjdesini verdi.

Bu çalışmalar devam ederken şehrimiz 24 Ocak depremini yaşadı ve bu andan itibaren Başkan Şerifoğulları’nın gündemi de haklı değişti. Bu felaketten sonra yapılması gereken tek şey; önce enkazdan can kurtarmak, ardından mağdur insanlarımıza sıcak bir yuva ve sıcak bir aş olabilmekti.

Bu çalışmalar tüm belediye kadrosunun fedakârlığı ve gayreti ile sahaya yansıdı. Ekipler hem can kurtardı, hem can oldu, hem kardeş oldu. Tüm belediye tesisleri halka açıldı ve 24 saat ücretsiz ikramlar yapıldı.

Çadır kentler ve çadır kurulan her yer Elazığ Belediyesi’nin birinci öncelikli hizmet verdiği alanlar oldu.

Bu aşama geçtikten ve insanlarımızın konteyner kentlere yerleştirilmesinin ardından şehrin yeniden imar ve inşa çalışmalarına yoğunlaşan Başkan Şerifoğulları, geleceğe herkesin gurur duyacağı bir Elazığ bırakma amacıyla çalışmalar yürüttü.

Başta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olmak üzere birçok bakanla görüşerek, biri Kesikköprü’de olmak üzere Harput Sırtları ile Beyyurdu eteklerinde üç noktada önemli oranda rezerv alanlarını belediyeye kazandırdı.

Tüm bu çalışmalar devam ederken koronavirüs salgınının ortaya çıkmasıyla Başkan Şerifoğulları’nın  gündemi ve hizmet alanı yeniden değişti.

Bu sefer gündem halkın sağlığı ve bu illetten halkımızı azami derecede korumaktı. Bu konuda da önemli bir performans ortaya koyan Başkan Şerifoğulları, şehrin dört bir bucağını dezenfekte etmekle kalmadı, başta toplu ulaşım araçları olmak üzere toplu bulunan tüm noktaları ilaçlanması talimatını verdi.

Halkımıza maske dağıtıldı, muhtarlarımız ve talep eden kurum ve kuruluşlara hijyen malzemeleri dağıtıldı.

Başkan Şerifoğulları, bunun çok reklamını yapmasa da sürecin mağdur ettiği insanlarımıza ve işyerleri kapalı olan esnaflarımız ile onların yanında çalışan insanlarımıza başta yardım kolisi olmak üzere birçok alanda yardım malzemesi ulaştırdı.

Başkan Şerifoğulları,  belediyecilikte bir yıla birçok önemli hizmetleri sığdırmakla birlikte felaket ve olağanüstü şartların getirdiği ve gerektirdiği tüm hizmetler noktasında da birçok hizmeti sığdırmayı başarmış ve gönül belediyeciliğinin ne olduğunu somut örnekleri ile ortaya koymuş bir belediye başkanı olduğu gibi, bir vefa, bir gönül adamı ve kendini şehre adamış bir yönetici olarak da halkımızdan tam not almayı başarmıştır.

Yazarın Diğer Yazıları