Serkan GÜRTÜRK

AT BİNENİN, KILIÇ KUŞANANIN DEMİŞLER!

Serkan GÜRTÜRK

Her türlü engellemeler ve ket vurmalara karşı, kendi işini en iyi şekilde yapanlar için atalarımız tarafından söylenmiş söz başlıktaki cümle.

Kendi doğru bildiğini kimselerin engellemelerine ve engel olma çalışmalarına aldırmadan, kanun ve yasaların kendisine verdiği hakları sonuna kadar kullanarak yapıp sonunda eser ortaya koymanın bu şehirdeki adı Vali Çetin Oktay Kaldırım’dır.

O kadar bizden olmuş, o kadar bizimle aynılaşmış ki Vali gakko diyecek kadar özdeşleşmiş bu şehirle. Vali Kaldırım, öyle sadece halkın adamı ve halkın kahramanı olmakla yetinmemiş. Elbette her fırsatta her yaştan insanla iletişim kurmuş, onların çayını çorbasını içmiş, evlerine çat kapı misafir olmuş, makamında her gün yüzlerce insanı ağırlamış… Ama bununla kalmamış Vali gakko.

Şehri yönetmenin sorumluluğuyla birlikte şehri nasıl bir adım öne taşıyabilirimin derdiyle dertlenmiş. Valiliği sadece rutin evrak imzalama ya da kurumların kendi keyiflerine göre ortaya koydukları performansları onaylamak olarak görmemiş. Kurumların hantallığını ve sıradanlığını bildiği için onları da harekete geçirmek için hedef koymuş. Hedeflerine ulaşamayan ve böyle bir gayreti olmayan kurumları da uyarmış ve gayrete getirmenin mücadelesini vermiş.

Vali Kaldırım, kurumlara koyduğu hedefleri kendisine de koymuş. Ve göreve geldikten sonra şehri ve potansiyellerini tanıdıktan sonra, kurtuluşun turizmde olduğunu görmüş. Bunun için tanıtım atağıyla işe başlamış.

Sonrasında bu sektöre katkı verecek tüm kurumlar ve özel kurumların temsilcileriyle seri toplantılar yapmış. Onlara yapması gerekli yatırımları ve atması gereken adımları söylemiş.  Her ne kadar bazı kurumlar hantallıkta ve atalette direnseler de Vali Kaldırım zaman zaman onları da devre dışı bırakacak adımlar atarak hedefe ulaşmış.

Kanyonlardan sonra Hazar Baba Kayak Merkezi için attığı adımlar takdir toplamış. Feshedilen sözleşmenin tarafı olan firma yetkilisinin “yapamazsınız” uyarılarına rağmen Hazar Baba şimdilerde kış turizmin gözde mekanları haline gelmiş durumda. Hem daha kaliteli, hem de daha ucuz hizmet veren bu tesisin tek kahramanı vardır o da Vali Kaldırım’dır.

En mantıklı yatırımın sürdürülebilir yatırım olduğunun farkında olan Vali Kaldırım’ın en çok önem verdiği sektörlerden biri de termal sağlık turizmi oldu. Şu an şehrin üç ayrı noktasında çok kaliteli termal suyla gelecek dev yatırımlar yapılıyor. Bu şu anlama geliyor. Çermik, Nevşehir Kozaklı, Bingöl Ilıcalar ve ülkenin farklı birçok bölgesinde şifa ve tatil amaçlı giden hemşerilerimiz artık kendi şehirlerinde de bu nimetten faydalanacaklar.

Sadece hemşerilerimiz mi elbette hayır. Komşu illerimizden ve hizmetten memnun kalanların olumlu kanaatlerini duyan her bir insan da bu şehre gelerek bu hizmetlerden faydalanacak. Ve işin en önemli tarafı da bu sektörleri besleyecek birçok iş alanının  da hareketlenmesi ve binlerce kişiye istihdam kapısı….

Şimdi bunlar az bir gayret midir, az bir ufuk mudur. Sayın Vali belki bu tesislerin hizmete açıldığını göremeyerek daha güzel bir göreve atanacak ama eserleri hep konuşulacak. En uzun yolculuklar bile ilk adımla başlarsa, işte o ilk adımı Valimiz atmıştır. Allah, kendisinden razı olsun.

Yazarın Diğer Yazıları