Serkan GÜRTÜRK

Arşiv Unutmuyor

Serkan GÜRTÜRK

İlimizin siyaset nabzının attığı ve her konuda soruların dobra dobra sorulup cevaplar alındığı Kanal 23 televizyonlarında Arif Çakmak’ın hazırlayıp sunduğu ayrıntı programının geçen hafta konuğu MHP İl Başkanı Semih Işıkver olmuştu.
Işıkver, bu programda MHP misyonu ve Cumhur ittifakının üslendiği tarihi görevi ve bunun akıbete  uğraması halinde ülkenin başına gelebilecek kötülükleri tek tek anlattığı program, Ak Partililerin yapamadığını yapması açısından önemliydi.
Ak Partili Milletvekillerinin hemen her konuşmasının kamuoyunda ters tepki göstermesi ve oy kaybına sebep olmasına karşılık, Işıkver’in günlük tartışmaları ötesinde fotoğrafın bütününü görüp, halkımızı uyarması ve bilgilendirmesi, programın izleyici kitlesini de oldukça artırmaya yetmişti.
MHP İl Başkanı Semih Işıkver’in konuşmasının önemli bir kısmını İyi Parti ve CHP’li Gürsel Erol’a ayırması da gösteriyor ki MHP’den bu iki partiye bir kayma söz konusu. Hakikat şu ki başta geniş halk tabanı ile birlikte Fırat Üniversitesi’ndeki ülkücü kökenli akademisyenlerde bile İyi Parti ve Gürsel Erol’a bir yönelimin olduğu,  bizlerin de bizzat müşahede ettiği bir gerçek.
Işıkver, haklı olarak bu yönelimi durdurmak amacıyla tarihi görevini ve manevi sorumluluğunu yerine getirmek amacıyla uyarısını yapıyor. Ancak Işıkver’in hem İyi Parti’yi hem de Gürsel Erol’u küçümseyici, yok ve proje olarak tasvir etmesi, sahada ters etki yapma ihtimali de bulunan bir konum ortaya koyabilir.
Türk siyasetinin genlerinde vardır bu refleks. Çok saldırılan, çok hakaret edilen kişi ve partilere daha çok taraf oluyor Türk seçmeni. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İBB Başkanlığıyla başlayan siyasi hareketinin temelinde de yok sayılma, itilip kakılma, hor görülme ve yanlış lanse edilme ve mağduriyet vardır.
Işıkver, hem İyi Parti’den aday olmak isteyenlere gözdağı verdi,  hem de Gürsel Erol’u yıpratmak amacıyla yine bir CHP’li olan Ali Özcan’ı yücelterek ve ona üstün meziyetler atfederek yapmaya çalıştı. Gürsel Erol’u Ali Özcan ile tehdit eden ve gözdağı veren Işıkver, bu tavrıyla CHP nezdinde en büyük kötülüğü Ali Özcan’a en büyük iyiliği de  Gürsel Erol’a yaptığının farkında bile olmadı.
Işıkver’in “Ak partili Milletvekillerini şehrimizin çıkarları ve birçok gencimizi astsubay ve polis yapmak için kullanıyoruz. Bu konuda en çok da Metin Bulut’u arıyoruz cümlesi” Cumhur ittifakının iyi izlediğini oraya koydu.
MHP İl Başkanı Semih Işıkver’in gözlerden kaçan en önemli itirafı ise daha önce “https://www.elazigsonhaber.com/gundem/semih-sikver-tetis-yapi-ile-bir-baglantisinin-kalmadigini-h82158.html” haberinde olduğu gibi Tetiş Yapı ile bağlantısının kalmadığını açıklamış olmasına rağmen, şirketinin şu an ülkenin dört bir yanında iş yaptığını itiraf etmesiydi.  Kendisi yaptığı açıklamayı unutmuş olsa da arşiv unutmuyor ve günün birinde yine kendi cümleleriyle ortaya çıkıyor.
Işıkver’in bu çaba ve gayretleri MHP’deki erimeyi durdururmu bilinmez ama bu şahsi gayretini ve çabasını olumlu ve anlamlı buluyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları