Serkan GÜRTÜRK

Algı Düzeltme Merkezi

Serkan GÜRTÜRK

Ak parti, özellikle muhalif kanadın oluşturduğu ve geniş halk kitlelerinin de etkisi altında kalarak partiden uzaklaşmasına sebep olan deformasyon ve manipülatif haberlerin etkisini sıfıra indirmek amacıyla bir merkez oluşturmuş.
Demek ki bu konuda bir eksiklik olduğunu nihayet görebilmişler. Ve yine bunun kendi partilerinin ciddi alamda zayıflattığına sonunda ikna olmuşlar ki bu böyle bir adım atmaya ihtiyaç duymuşlar.

Uzun sürreden beri Ak Parti’nin halkın gündemini okuyamadığı, halkın beklentisi ve iktidara bakışını göremediği için yanlış söylemler içinde olduğunu ifade edilmekle birlikte bu eksikliğin giderilmesi adım atılması beklentisi oluşmuştu.
Bu eksikliğin bertaraf edilmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla AK Parti içinde partinin halkla ilişkiler politikaları ve söylemlerini belirleyecek yeni bir strateji ekibi kuruldu. 
Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'un başkanlığında kurulan ekip; sahaya inecek, gelen raporları analiz edecek, politika geliştirecek, seçim stratejileri izleyecek ve muhalefetin ortaya attığı argümanlarla mücadele edecek ve özellikle muhalefetin ortaya attığı argümanları çürütmek ve sahayı analiz etmek amacı ile yeni bir strateji ekibi kurulması önemli ve gerekliydi.
 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla partinin A Takımı'ndan belirlenen özel ekibin başında, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş bulunuyor. Ekipte ayrıca, Genel Başkan Yardımcıları Efkan Ala, Hamza Dağ, Mustafa Şen, Ömer Çelik, Grup Başkanlığı görevinden geçtiğimiz gün ayrılan Naci Bostancı ve medya alanındaki çalışmalarıyla öne çıkan Grup Başkanvekili Mahir Ünal yer alıyor.
Bu ekip görünürde iyi ve işin ehli yetkin isimlerden oluşuyor. Ancak bu isimlerin mevcut görevleri yanında, bu görev için ne kadar sahaya inerler ve halkı ne kadar dinleyebilirler çok belli değil. 
Bu ekip, muhtemelen il başkanlıklarına bir yazı göndererek kendi komisyonlarından ve görevlerinden söz edecek ve gönderdikleri matbu bir formu aylık olarak doldurulup kendilerine gönderilmesini talep edecekler. Bunun adı da sahaya inmek ve halkı dinlemek olacak.
Bu ekip eğer işini en doğru ve kurulma amacına uygun yapmak istiyorsa, parti organları dışında profesyonel anket ve strateji örgütleriyle ortak çalışarak sahayı ve halkın beklentilerini görmesi, öğrenmesi ve ayna tutması gerekiyor.
Halkın gündemi ve konuştuğu olumlu ve olumsuz söylemleri yanında olumsuzlukları gidermek için nasıl davranılacağını, hangi dil ve üslupla yürünmesi gerektiğini Genel Merkeze objektif olarak sunamayacak bir çalışma ve ekip olmadığı sürece bu çalışmanın doğru sonuçlara götüreceğine inanmak oldukça güç.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkın ve özellikle Ak Partililerin gerçek gündemini öğrenmek amacıyla güvenilir ve sadakat sahibi olduğuna inandığı önemli isimlere verilen bu görev, öylesine ve dost alışverişte görsün kabilinden yapılacak bir iş ve görev olmamalı. 
Ak Partinin dolayısıyla ülkenin geleceğini önemli oranda etkileyecek bu çalışmanın manevi mesuliyetini de düşünerek hatır-gönül ya da birileri üzülür diye gerçekleri ketmetmek en büyük ihanet olur.
Bu çalışma teşkilatlardan bağımsız ve hatta habersiz yapılması gereken ciddi ve hayati bir çalışmadır ki başta Numan Kurtulmuş olmak üzere bu heyetin bu hassasiyetlerle görevlerini bihakkın yapacaklarına inanıyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları