Serkan GÜRTÜRK

Ak parti, Mahkemede Şaşar mı?

Serkan GÜRTÜRK

AK Parti “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” kapsamında Elazığ’a adeta çıkarma yaptı.  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ile birlikte ilimiz Milletvekilleri Ak Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, bölge milletvekilleri Ak Parti Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz iki gün süreyle çok sayıda programa katıldılar, hem teşkilat mensupları hem de vatandaşla buluşarak parti ve hizmetlerini anlatmaya çalıştılar.
Bu programlarda en çok dikkat çeken ve basının öne çıkardığı açıklama, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’den geldi.
Demiröz, Ak Parti’nin bugüne kadar milletvekili oluşturma teamül ve yöntemlerini çöpe atan ve halkın yüreğine su serpen açıklamalarda bulundu ve dedi ki;  “Elazığ’ın sahada en sevilen insanları bizim listelerimizde olacak bunu şimdiden ifade edeyim. Bu alanda, sahada ilin her tarafında kimler seviliyorsa eskilerden, yenilerden listelerimiz onlardan oluşacak. Atlanılan veya gözden kaçırılan olabilir ama ilmik ilmik gezilerek işlenerek bu listeler hazırlanacak benim sizden ve teşkilattan özellikle istirhamım genel merkeze yardımcı olmaları, il koordinatörümüze yardımcı olmaları, herkes açık açık içinden geleni çok net bir şekilde söylemeli” 
Bu sözler, ayakta alkışlanacak ve bunları ifade eden Vedat Demiröz’ün gözünden öpülmesini gerektirecek türden söylem ve çıkışlar.
Bu açıklamaları dinlerken, “Ak Parti demek ki sahadaki halkın hissiyatını ve beklentilerini çok iyi ölçmüş ve mevcut siyasilere olan tepki ve ilgisizliği görmüş ki böylesi bir kıstası hem de Genel Başkan Yardımcısı seviyesinde ifade ve deklere ediyor” gibi iyimser bir havaya girip kendileri adına mutlu olmadık desek yalan olmaz.
Mutluluğumuz listeye girecek ya da girmeyeceklerin şahsıyla alakalı değil elbet. Mutluluğumuz Ak Parti’nin 20 yıl  sonra da olsa bu çizgiye gelmesi ve bunu hem teşkilat mensuplarına hem de aday olmayı düşünen tüm isimlerin gözünün içine baka baka açık yüreklilikle söylemiş olması.
Bu açıklama ile birlikte, bu anlayışın, Ak Parti’de yeni bir sinerji ve atılım yapma ihtimalini düşünmekle birlikte, önceki  seçimlerdeki örnekliklerde olduğu gibi  “karakolda doğru söyler mahkemede şaşar” misali Ak Parti genel merkezinin eski alışkanlık ve teamülleriyle aday belirleyip şehre dayatacağı yönünde bir hayal kırıklığı yaşama ihtimalimiz de yok değil. Zira her siyasi parti yetkilisi gibi Vedat Demiröz’ün de sırf tabanı partide tutmak, şehrin beklentilerine göre hareket edeceklerini açıklayıp biriken gazı almak niyetiyle böyle cümleler kurduğuna yönelik şeytanın verdiği vesveseden de çok kurtulamıyor insan.
Sonuç olarak Demiröz çok doğru bir teşhis yapmış ve tedaviyi de ortaya koymuştur.  Bu yöntem Ak Partiyi yeniden umut haline getirecek tek yöntemdir. Bu gerçeği bile bile yine eski alışkanlıkları nükseder ve tepeden hem de halkta çok karşılığı olmayan, sevilmeyen, en yakınları tarafından bile dışlanmış, etkisi ve gücü olmayan isimlerden oluşmuş bir liste gelmesi halinde sonuçlarını da katlanmak gibi bir akıbeti davet etmiş olurlar.
Umarız, Demiröz’ün bu çıkışının gereği olarak ilimizdeki Ak Parti listesi halkın en çok sevdiği, benimsediği ve kitlesel oyu da bulunan isimlerden oluşur. Aksi olduğu takdirde taban, Demiröz’ün bu açıklamasını kaynak göstererek hem tepkisini koyar hem de yeni limanlara yelken açmalarına zemin hazırlar. Bunun da tek sebebi genel merkez olur. 
Ak Parti’den beklenen odur ki, meydanlarda söylediğine sahip çıkar ve Genel Merkezde de buna bağlı kalır söylediğini hayata geçirir.

Yazarın Diğer Yazıları