Serkan GÜRTÜRK

3 Yılın Karnesi

Serkan GÜRTÜRK

Elazığ Belediye başkanı Şahin Şerifoğulları, hizmette 3. Yılını değerlendirdi. Yapılan hizmetleri, tüm detayları ile anlattığı program, ilgiyle takip edildi.
Programın şehrin yıllardan beri özlemle beklediği ancak değişik gerekçelerle hep ihmal edilen Fuar Merkezi’nden yapılması anlamlı ve önemliydi.
Fuar merkezi hem ticari anlamda şehrimizin kalkınması hem de sosyal, kültürel alanda ihtiyaç duyulan mekânları yine şehrin merkezi konumundaki bir alanda vermesi önemliydi. 
Programın yapılacağı alandaki düzenlemeler ve görsel materyaller programa ayrı bir renk ve anlam kattı.
Başkan Şerifoğulları’nın projelerini anlatırken ve sorulan sorulara verdiği cevaplardaki samimiyeti, doğalığı ve şeffaflığı ve  “ben profesyonel bir siyasetçi değilim” ifadesi üzerinde ayrıca durulması gereken bir konuydu. 
Gizli ajandası olmayan, maske kullanmayan, yanlışa ve iftiraya tepkisini de sevgisini de açıkça dile getiren bir yönetici profiline şehrin de ülkenin de ihtiyacı var.
Eksikliklerinin eleştirilmesini değil, yalan ve iftirayı hazmedemediğini ve bile bile bunları yapan çevrelere selam vermeyeceğini açıkça ilan eden bir yönetici, kendisine güvenen, yaptığı işte yanlışı olmayan ve bunlardan kaynaklı vicdani rahatlıkla konuşan yöneticidir.
Başkan Şerifoğulları’nı dinlediğimizde gördük ki, deprem ve sonrasında yaşanan pandemiye rağmen, şehrin öncelikli acil ve uzun yıllardan beri ötelenen projelerinden başlamak üzere, yılların beklentilerine karşılık gelebilecek önemli hizmetleri hayata geçirmiş.
Şehir merkezindeki iki büyük meydanda uygulanan yeraltı otopark ve kent meydanı projeleri bile başlı başına şehir tarihinde bir devrimdir ve önemli bir sorunun çözümü yönünde adımdır.
Başkan Şerifoğulları’nın yine on yıllardan beri el atılmayan altyapı sorununa, seçimlere iki yıl kalmasına rağmen, tüm risklerini ve olumsuzluklarını bile bile yüklenerek, “bedeli ne olursa olsun ama yeter ki şehrimin bu sorunu artık çözülsün” diyerek cesaretle ve kararlılıkla altyapıya çalışmalarına başlaması ve “bu dönemde başlayacak ve bitecek”  gibi güçlü bir irade ortaya koyması, her siyasetçinin güç ve takat getireceği  bir dirayet cesaret değildir.
Başkan Şerifoğulları, kendisinin siyasi geleceğini riske etme pahasına altyapı gibi 40 yıldan beri el vurulmamış  bir sahada adım atmış ve kendisini değil de şehrini düşünmüşse, Elazığlıların da bu fedakârlık karşısında, çalışmalar süresinde oluşacak sıkıntıları düşünmeden hata bunları anlayışla karşılayacak desteklerini sürdüreceklerine inanıyoruz.
Her külfetin bir nimeti vardır. Her sene yaşadığımız külfeti artık yaşamak istemiyorsak, birkaç ay çalışmalara anlayış gösterip destek olacağız.
Başkan Şerifoğlulları, 3 yıllık hizmet döneminde her biri önemli bir eksikliği ve açığı gideren hizmetleri ile göz doldurmuştur ve halktan takdir almıştır. Bunun en büyük sebebi ise işinde samimi olması, Allah’ın rızasını gözetmesi ve halkına hizmeti ibadet görmesidir. 
Yapılan hizmetlere, Başkan Şerifoğulları’nın samimi gayret ve fedakârlığına ve bunun karşılığı ortaya çıkan projelere bakıldığında, 3 yıllık çalışmalara karşılık halkımız, karneyi oldukça başarılı bulmuş ve takdir etmiştir.

Yazarın Diğer Yazıları