Serkan GÜRTÜRK

28 Mayıs Senaryoları

Serkan GÜRTÜRK

14 Mayıs seçimlerinde gerekli çoğunluk sağlanamadığı için halkımız Pazar günü yeniden sandığa giderek tercihini ortaya koyacak.
14 Mayıs’tan sonra önemli gelişmeler yaşandı. İlk turda yüzde 5 oy alan ve seçimlerin ikinci tura kalmasını sağlayan ATA İttifakı ikiye bölündü. Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yana tavır alırken, Ümit Özdağ ise Kılıçdaroğlu safında yer aldı.
Bu bölünmenin hangi adaya yarayacağı konusunda değişik görüşler var. Bu desteklerin, ilk turda oluşan yüzde 5’lik farkı kapatmaya ne kadar yarayacağına dair de yine farklı yaklaşımlar mevcut. 
Öncelikle ATA ittifakı bileşenlerinin ikiye bölünmesinin iki adayın oylarında bir iki puan fark yaratacağı konusunda bir şüphemiz yok. Ancak bu katkı, aradaki beş puanlık farkta ciddi bir etki oluşturmayacaktır. Erdoğan’ın seçimi kazanma oranı ne olur bilmiyoruz ama, kamuoyu nezdinde aradaki farkın beş puanın altına düşmeyeceği, aksine makasın daha da açılacağı hususunda  herhangi bir sürpriz beklenmediğini de belirtmiş olalım. 
……………………
14 Mayıs seçimleri sonucunda ilimizden seçilen beş Milletvekilimiz, 28 Mayıs seçimleri için saha çalışmalarını sürdürüyorlar. Ak Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı yanında; İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Merkez ilçe, kadın ve gençlik kolları dahil tüm ekip saha çalışmalarına devam ediyorlar.
MHP Milletvekili Semih Işıkver ile parti teşkilatları hem ilçelerde, hem de şehir merkezindeki çalışmalarını devam ettiriyorlar.
Yine Cumhur ittifakının önemli ve saygın bir bileşeni olan Yeniden Refah Partisi, İl Başkanı Ömer Ateş’in öncülüğünde Erdoğan’a destek çalışmalarını sürdürüyor.
CHP milletvekili Gürsel Erol, sadece kendisi değil, ilimize davet ettiği farklı illere mensup CHP Milletvekilleriyle birlikte Kılıçdaroğlu’na destek çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyorlar. CHP İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran'ın da gayretli çalışmaları gözlerden kaçmıyor.
Tüm bu çalışmalar sonucunda Erdoğan’ın ilimizde aldığı yüzde 67.18 oy ile Kılıçdaroğlu’nun aldığı yüzde 28.21’lik oyu ne kadar artıracakları merak ediliyor. Ancak görünen o ki, Erdoğan’ın oyu yüzde 70’lerin üzerine çıkarak yeniden bir rekor kırılacak. Kılıçdaroğlu’nun zaten seçim kazanamayacağını gören önemli bir kesim, Erdoğan’ı destekleyecek ve bu fark haliyle daha da açılacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilimizden alacağı güçlü destek ve Cumhur ittifakına mensup dört Milletvekili ile önemli hizmetlerin de devamı sağlanmış olacak.

Yazarın Diğer Yazıları