Serkan GÜRTÜRK

14 Yaşındayız ve Daha Güçlüyüz

Serkan GÜRTÜRK

Gazeteciler ve haberciler ne derece özgür olursa, ülkenin demokrasisi de o denli güçlü olur. Fakat basın özgürlüğü, hiçbir zaman sorumsuzluk olarak da algılanmamalı, yalan haber ve iftiralarla kendi ülkesini, kendi halkını dünyaya şikâyet edecek kadar soysuz ve kansız olmamalıdır.
Şehrimizde köklü bir geleneğe sahip olan medya kurumlarımız ve bu kurumlarımızda görev yapan gazeteci arkadaşlarımız tarihin her döneminde devletimizin, milletimizin ve milli iradenin yanında yer almış, mesleklerinde ülke ve şehrin çıkarlarını en önde tutan bir yayın çizgisini benimsemişlerdir. 
30 Haziran 2009 tarihinde ilk kez Elazığ Star Haber olarak yayın hayatına başlayan gazetemiz de bu ilkeler çerçevesinde her haberi ve her manşetiyle şehrinin ve halkının yanında yer aldı. 
Gazetemiz, yeri geldi kamu vicdanının sesi oldu, yeri geldi mazlumların ve haksızlığa uğrayanların nefesi oldu, yeri geldi adil olmayan yöneticiye hakkı ve doğruyu hatırlatan sessiz yığınların feryadı oldu.
Vicdanları yaralayacak adımların hep karşısında oldu gazetemiz. İstisnai kadrolarla bir günde devlet memuru yapılıp bir ay içerisinde müdürlük makamına oturtulanları da  makam odalarında doğum günü kutlaması yapan bürokrat ve yöneticileri de gündeme getirdi gazetemiz.
Şehrimizin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda kalkınması ve gelişmesi için yaptık haberlerimizi. Doğruları alkışladık, yanlışlara ise “adam aldırma da geç git” demedik, aldırdık ve hep üzerine gittik.
Birilerinin tepkisinden ve dünyalık kazanımlarımızın kesilmesinden de korkmadık. İşini doğru ve güzel yapan, adil davranan ve şehri ile ülkesi için çalışan her bir yönetici, bürokrat,  iş adamı ve siyasetçinin en büyük destekçisi biz olduk, olmaya da devam edeceğiz. 
Kalemimiz de gazetemiz de doğruların güçlü ve keskin sesi, yanlışların amansız düşmanı oldu. 
Gazetemiz, 30 Haziran 2009 tarihinden itibaren Elazığ Star Haber olarak başladığı yayın hayatında, 14 Mayıs 2019 tarihinden itibaren de  Haber Ayrıntı ismiyle okurlarıyla buluşmaya devam ediyor. Bizler, tüm gazete ekibi olarak 14 yıl süreyle halkımızın yanında yanlışların karşısında olmanın verdiği güçle etkin bir gazete olmanın gururunu yaşıyoruz. 
Bu kutlu yolculuğumuzda bizleri bağrına basan ve desteklerini veren okur ve takipçilerimiz ile tüm hemşerilerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz. 
Nice 14. yıllara dileklerimizle iyi ki varsınız ve iyi ki hep yanımızdasınız.
TEŞEKKÜRLER ELAZIĞ…
 

Yazarın Diğer Yazıları