Hülya MURAT

İki Bayram Bir Arada

Hülya MURAT

Dini bayramımız olan RAMAZAN BAYRAMI ' MIMIZI  kutluyoruz.Ama buruk bir şekilde.Binlerce canlarımızi deprem felaketinde kaybettik.Aileler paramparça.Ocaklar sönmüş.Yuvalar yıkılmış.
Anne, baba, eş, çocuk can vermiş.Kimi anne, babasız,kimi evlatsiz,kimi kardeş acısı çekmekte...
 Evler enkaz, yok olmuş.Çadırlarda  yaşayanlar var.
 " Bayram gelmiş neyime?" Türküsünde olduğu gibi Bayram sevinci kaybolmuş . Depremler sonucunda biz Türk milletinde yürek yangını sönmüş değil.Hala kor ateslerdeyiz.Her gün yeni bir hikaye duyuyor veya okuyoruz.İcimiz kan ağlaya ağlaya.Yurek dayanmıyor.Sizim sızım  sızlıyor.
Her yıl dini ve milli bayramlarımızi coşkuyla kutlarız.Millet olarak, bir bütün olarak.El ele vererek...
Bu yılda  Ramazan ayında oruçlar tutuldu.İlk dini bayramımız olan RAMAZAN BAYRAMI 'MIZA  kavuştuk.Ama yüzlerde tebessüm,yüreklerde acı var.
Adet ve geleneklerimiz var.Her bayram yapılan eş,dost, akraba ziyaretleri gibi...Bu yıl,sahurlarda gümbür gümbür çalınan davul sesleri , çekilen halaylar yok.Soylenen maniler,hoyrat şiirleri yok.Sessiz çığlıklar var.İcimize akıttığımiz hıçkırıklarimiz var..
Deprem bölgelerinden kaçış, başka şehirlere göç ler var.Kimi evsiz,barksiz kaldığı için kimi korkudan, kimi çaresizlikten...
Gönül şenliği yok.İfadeler donuk.Muhabbetler yarım...
Bugün aynı zamanda, Atamız ' in" Küçük Hanımlar, Küçük  Beyler."Diye hitap ettiği çocuklarımızın bayramı olan " 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI" 'NI  milletçe kutlayacağız.
 Atamız,bu güzel günü çocuklara armağan etmiş " Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." Demiştir.
 Sevda, güçlü sevgi demek değil midir? İşte, ELAZIĞ sevdalısı olan ben de güzel şehrimizde ayrıldım.Ama döneceğim.Gonul sevdam bitmedi.Bitemez.Depremlerin son bulması umuduyla çok sevdiğim Baba diyarına kavuşacağım, inşallah.
 Hepimiz çocuk olmuş.Bu özel günü coşkuyla kutlama sevincini yasamisizdir.
Çocuk olmak, anı yaşamaktadır.
Çocuk olmak, mutlu olmaktır.
Saf olmaktır.
Çocuk olmak,masumiyet tır.
İşte bugün, bu çocuklarımızın da bayramı.Onlara da kutlu olsun.
Büyümeyi göremeden yaşamlarını yitiren meleklerimizde bizim çocuklarımız.Cocuklarimizdiİzlerken gördük ki deprem yaşamış çocuklarımızın ifadeleri donuk, şaşkın ve korkulu... Nasıl olmasın?
Biz büyükler o denli korku ve endişe yaşarken onlar nasıl kayıtsız kalabilirler?
Bu çocuklarımız, daha nice güzel günleri görecek.Ulusa faydalı kim bilir ne başarılara imza atacaklardi?
 Onların,yarım kalan hikayesidir.Kendilerine armağan edilen bu anlamlı bayramı " 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI" Nİ görememek,yasayamamak. Asrın felaketi depremden, sağ çıkabilen çocuklarımız adı üzerinde " Çocuklar" yine de oyunlar oynayarak mutluluğu yakalayabilme telasindalar.Onlari izlerken gülüşümuz yarım kalsa da hayata tutunma gayretleri için bir nebze de olsa mutlu olabiliyoruz.
 Güçlü bir ülke olan TÜRKİYE ' MİZ hep egemen olacak ve biz afet yaralarımızı birlikte saracağız.Gelecegimiz olan yavrularımız, çocuklarımızla beraber...
İşte böyle  Değerli Okuyucularimiz, acı yüreklerde hep kanarken güzel bir tesadüfle bir arada olan dini ve milli bayramımızı kutluyor, geleceğe umutla bakıyoruz.
 Doğal afetlerin son. bulduğu,can ve canlarımızin yitip gitmediği güzel günlere kavusabilme dileklerimle her iki bayramımızı kutluyor; esenlikler diliyorum.
 " Çocuklar, geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir.Bugunun çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir "
" Çocuk sevgisi,insan  sevgisi için bir  ihtiyaçtır."Demiş, ATAMIZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
 Hoşça Kalın...
Güzel Yurdumuzun Güzel İnsanları ...

Yazarın Diğer Yazıları