Ferhat Çiçek

Taraftarın Haklı İsyanı

Ferhat Çiçek

Elazığspor geçtiğimiz Cumartesi lider Mersin İdman yurdunu kendi saha ve seyircimiz önünde ağırladı. Yine istediğimiz oyunu sergileyemedik ve Malesef sahadan 2-1 lik maglubiyetle ayrıldık.Rakip Elazığspora göre daha kaliteli  şampiyonluk tecrübesi yaşamış futbolculara sahipken bizde ise kısıtlı kadronun yanı sıra önemli eksiklerin olması takımda iyice sıkıntı yarattı. Tabi bu tür zorlu maçlarda özellikle rakibin gücünü bilerek oynamak iyi savunmayla gol yememeyi düşünmemiz gerekti ancak maçta hiçbirsey istediğimiz gibi gitmedi erken gol yememiz tüm oyun planımızı bozdu. Maçın son bölümlerinde rakibe karşı kurduğumuz baskı yeterli olmayınca sahadan mağlubiyetle ayrıldık.
Türkiye ve dünyanın her yerinde alınan maglubiyetlerden sonra veya istenilen mücadele ve futbolu sahada görmeyen taraftarlar haklı olarak tepkisini gösterir. Bu tepki bazen futbolcuya bazen teknik hocaya bazende klüp başkanına olur bu gayet doğaldir ama ne olursa olsun taraftarın bu isyanına tepkisine dönüp cevap vermemek gerekir el kol hareketleriyle  tribüne karşılık vermek işleri daha sıkıntılı bir hale sokar ki Elazığspor taraftarına böyle birşey yapmak kimsenin haddi de değil. Futbolda bunlar var. Başarıda övgü ve alkış, başarısız sonuçlarda tepki eleştiri gayet normaldir sana bu tepkileri gösteren taraftar alacağın iki  galibiyetle seni alkışlar o yüzden herkes kendi işine konsantre olup kendi işini yapmalı. 
YÜZLERCE ELAZIĞSPOR TARAFTARLARINA MAÇLARA GİRMEME CEZASI 
Beni arayarak mesaj çekerek sokakta gördüğü zaman veryansın eden ceza alan çok fazla taraftarın olduğunu biliyorum ve bu cezayı alan arkadaşlarımızın çoğu küfürden dolayı maçlara girmeme cezası almış. Peki soru şu küfürden dolayı maçlara girmeme cezası verilir mi verilirse tribünde adam kalır mı. Fiili bir müdahale yok, sahaya yabancı madde atmamış, kavga yok, tribüne zarar vermemiş bir taraftara ,sadece küfürden dolayı ceza vermek ne kadar doğru hepimiz büyük takım maçlarını izliyoruz Topluca tribünün küfürler ettiğini de görüyoruz peki bunlar ceza alıyor mu. Küfür eden her tataftara ceza verilirse tribünlerde seyirci bulamazlar. Yoksa adamına göre takımına göre sahipsizliğe göre cezamı veriliyor Emniyet müdürlüğünü ve Savcılığı lütfen göreve davet ediyorum bu yanlışdan dönülsün insanları maçlardan soğutmayın insanları spordan küstürmeyin yazıktır günahtır spor büroda çalışan emniyetteki arkadaşlar bu cezaları savcıların önüne götürürken vicdanen rahatmisiniz tabiki küfürün olmasını istemiyoruz ama insanlar herhangi bir olaya karışmamışken sırf maçın atmosferinde dolayı küfürden bu cezalar verilmez savcılığında bu konuda lütfen dikkatli olmasını istiyoruz taraftarlar isyanında haklıdır her stadda her takım taraftarı toplu olarak küfür ediyor. istemesek de ediliyor bunun önüne geçilemiyor  bundan dolayı her takım taraftarına ceza verirseniz siz türünde adam seyirci bulamazsınız acilen savcılık tarafından bu cezaların tekrar gözden geçirilip kaldırılması gerektiğine inanıyorum 
Her zaman taraftarlarımızın yanında olduğumu belirterek herkese saygılarımı sunuyorum.

Yorumlar 1
Emre karakaya 19 Ekim 2022 00:11

Yüzlerce taraftarın sesi olduğunuz için teşekkür ederim ????????????

Yazarın Diğer Yazıları