Ahmet POLAT

Türkiye Dünya Kupasında

Ahmet POLAT

2022 yılında Katar’da gerçekleştirilecek olan FİFA Dünya Kupasına A Milli takım gidemese de Güvenlik noktasında Türkiye Katar’da olacak.

3 ülkenin güvenlik kontrollerinde desteğini istediği Katar;kararını Türkiye’den yana kullandı ve ülke olarak büyük organizede futbol olarak yer alamasak da güvenlik açısından Katar’da yer alacağız.

Ay yıldızlı üniforma ile çevik kuvvet, mobil acil müdahale, özel harekât, bomba imha ve KBRN konularında personel desteği sağlanacak.

21 Kasım-18 Aralık 2022 tarihleri arasında Katar'da düzenlenecek olan FIFA Dünya Kupası'na Emniyet Genel Müdürlüğü güvenlik desteği sağlayacağından bu gelişme bizim için sevindirici bir olay.

Olaya TÜRKİYE’nin menfaatleri ve prestiji olarak bakmak lazım. Ancak; muhalefet kesim her gelişmeden bir olay çıkardığından işi derinlemesine düşünmüyor. 

Futbolun en üst zirvelerinden biri olan Dünya Kupasıorganizasyonuna her ülkeden spor sever katılmakta ve kendi ülkelerinin görsel ve yazılı basın mensubu da takip etmekte.

İzleyici kitlesi de nerden baksanız Milyarlarla ölçülmekte.

Şimdi tabi ki; gönlümüzde A Milli Takımımızın da Katar’da olmasıydı. Ama olmadı ve başaramadık maalesef.

Bu tür organizede de güvenlik desteğini Türkiye’nin yapmasında muhalefet milletvekilinin birisi ‘’Badigart’’kelimesi kullanması çok acı bir durum.

Kimse Türk Emniyet Güçlerine böylesi bir küçük düşürücü kelimeyi kullanamaz.

Olay tamamen ülkemizin güvenlik noktasındaki güvenirliliği ve inanmışlığıdır.

Yahu eleştirecekseniz sağlam ve akla ve fikre uyacak eleştirileri yapın. 

Bizi dış ülkelere karşı ne duruma düşürdüklerinin farkında bile değiller. 

 

316 PERSONEL TÜRKİYE'DE EĞİTİM GÖRMÜŞ

FİFA Dünya Kupası organizasyonu için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Nasır bin Halife Al Sani ve beraberindeki heyetle protokol imzalanmıştı.

Katar'dan Jandarma Genel Komutanlığı ile yapılan iş birliği kapsamında 44 subayın Türkiye'de eğitimde oldukları, şu ana kadar 168 personele eğitim verildiği ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile yapılan iş birliği kapsamında da bugüne kadar 316 personelin Türkiye'de eğitim gördüğünü basına yansıdı.

Bu haberleri acaba okudular mı ve de okuduktan sonra ne düşünüyorlar muhalefet kesim.

Evet mevzumuz spor ama yapılan yersiz ve seviyesiz açıklamalar insanı ister istemez sinirlendiriyor.

Bu tür organizasyonlar hükümet ya da iktidar ile alakalı değil. Mevzu tamamen TÜRKİYE yani ülkemiz.

Bizim kırmızı çizgilerimizden biri bunu kafanıza sokun. 

Ülkemizin birçok düşmanı var bu tartışılmaz bir gerçek. Ama neden bizden güvenlik desteği isteniliyor biraz kafa çalıştırın yahuuu…

Ülkemizi idare kısmında kim olursa olsun. 

Biz; VATAN, BAYRAK ve DİN konularında taviz vermeyen tek milletiz.

Eyyyy düşmanlarımız unutmuşsunuzdur hatırlatalım…

Yazarın Diğer Yazıları