Ahmet POLAT

TÜFAD AÇIKLAMA YAPSIN…

Ahmet POLAT

 

Türkiye Futbol Federasyonu; Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip UEFA'dan özel izin alınarak UEFA B-A Birleşik Kursu yaptırdı.

Bu ifadeler Federasyonun resmi internet sitesinde mevcut. Sporla ilgilenen kişiler bu bilgilere sahip olmada sıkıntı çekmez bakabilirler…

Başlıkta yazdığım gibi bu konu hakkında gerekli açıklama TÜFAD (Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği) Genel Merkezi olmalı. Çünkü bir antrenör çalışmak istediği takım ile ilgili lisansın çıkması hususunda Tüfad’tan belge alınmadığı sürece lisansı işlenmiyor.

Yapılan bu değerlendirme özel kişilerin müracaatı ve mevcut yönetimde bulunan Halit Altıntop’un girişimi ile açılan bir kurs. Volkan Demirel başta olmak kaydı ile kursa tabi olan futbolcular bu kursu alıyor ve eğitimleri bir şekilde tamamlanıyorsa; sırada bekleyen antrenörlerin suçu ne?

Şimdi tüm yük Tüfad’ta antrenörlerin hakkını bir şekilde savunmaları şart. Aylık eğitim ve kurslara tabi tutulan spor aşığı antrenörler diplomalarını yükseltip daha iyi bir konuma gelip gençlere daha iyi nasıl faydalı olabilir çabasındalar. Gel gelelim bu tarafa özel konumda olan futbolcular bir kalemde üst düzey diploma alıp üst liglerde takım çalıştıracak duruma geliyorlar. Adalet bunun neresinde ?

O zaman kursları tamamen iptal edin ve futbolu bırakmaya yakın futbolcular hemen kısa sürede teorik ve pratik eğitim alarak hemen ayrıldıkları takımda antrenör olarak görev alsınlar.

Şimdi işin bu boyutunu kimse dile getirmiyor ne hikmetse…

Belli bir eğitim alan ve hedefi daha üst diploma almak olan antrenörler sıkıntı büyük… Çözüm ise muamma…

Farklı bir çerçeveden ele alırsak; Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu bölümünün Antrenörlük mezunu olan kişiler nasıl takım çalıştıracak peki?

İsmi geçen futbolcuların elde ettikleri başarılar ve maç sayıları muhakkak önemli ve değerli. Ancak konu şu olmalı bence sırada bekleyen ve diplomasını yükseltmek olan antrenörlerin sıkıntısı nasıl çözülecek ve en önemlisi özel sporcuların dışında kalan antrenörler nasıl takım çalıştıracaklar….

Çözüm başta Türkiye Futbol Federasyonu ve köprü vazifesi üstelenen ve her türlü haklarını savunan TÜFAD olmalı.

Federasyon yaptığı bu uygulama ile çifte standart sağlanmış olup; tüm antrenörlerin tepkisi aldı. En kısa sürede yetkililerden geniş çaplı bir açıklama bekleniyor….

YAPILIRSA TABİİİİ !....

Yazarın Diğer Yazıları