Ahmet POLAT

TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR…

Ahmet POLAT

 

Elazığspor’da Vanspor deplasmanında alınan kötü sonuçla beraber lig sıralamasında tehlike çanları çalmaya başladı.

Birçok etkenden dolayı demoralize olan bordo-beyazlı ekip verilen -3 puan cezanın yanı sıra Vanspor deplasmanından alınan 2-1’lik skor takım 10 puanla 17. Sıraya geriledi.

Bu hafta kendi sahasında puan açısından rakibi olan Pazarspor’u konuk edecek. Pazarspor ile aynı puana sahibiz ve sıralamada da 18. sırada yer almakta.

Bir takım olaylar yaşandı ve bu olayları tek tek her seferinde yazmaya da gerek yok aslında. Takım sezonu ligde tutunmak olarak belirlemeli ve bu yönde çalışmalı. Öncelikli olarak kendi sahasındaki rakiplere puan alıp puan vermemekle başlamalı.

Yüksekten uçmanın alemi yok. Transfer yasağımız var, maddi sıkıntımız var ve en önemlisi psikolojimize de hep yenik düşüyoruz.

Bu gibi olaylara karşı önlem almak zorundayız ve ilk yarının bitmesine 7 hafta var. 12. Haftada rakibimizle oynayacağızz hem de sahamızda. Sahamızda Karacabey Belediyespor, Kırşehir Belediyespor ve Pendikspor maçları var. Bu üç maçı kayıpsız geçmemiz şart.

Sıralamaya bakmadan iç sahayı kayıpsız deplasmandan da en az 1 puan almmamız gerekiyorki; 2. Yarıya daha rahat başlayalım. 2. Yarı rakiplerin yapacakları transferlerle eksiklikler giderilecek. Bizler ise transferde birçok sıkıntı yaşıyoruz.

Mevcut kadro ile öyle yada böyle tamamlamamız gerekiyor ama en az hasarla ve ligde kalarak.

 

YERDEN KALKIYORUZ….

Karakoçan Futbol Kulübümüz deplasmanda aldığı altın değerindeki 3 puan takımda kötü havayı azda olsa düzeltti.

Cumartesi günü sahamızda konuk edeceğimiz Isparta 32spor takımından alacağımız 3 puanla artık çıkışa geçmek lazım. Futbolcularımızın sahada hem rakip hem de hakemlerle mücadelesi ve de alınan kötü sonuç moral açısından kötü oldu.

Okların teknik kadroya çevrilmesi durum olarak normal olsa da, genel durum hiç bakılmaz bu aşamada. Sadece sonuca endeksli bir durum aslında 3 puan alınmışsa gerisi ve detaylar hiç önemli değil. Fakat mağlubiyet bir hezimet gibi bakılır ve teknik heyet yerden yere vurulur.

Bu kadar acımazsızca bir durum hiçbir alanda yoktur herhalde. Şimdi ben analiz yaptığımda saha içerisindeki futbolcular, saha kenarında teknik kadro, kulüp çalışanları ve tribündeki yönetimin psikolojisi doğrultusunda değerlendirme yapıyorum.

Bu işin eğitimini aldığımız için sahada oynamak, yönetmek, çalıştırmak ve idare kısımlarında görev aldığımız için her alanın ayrı bir durumu var. Ama kalemi eline alan yazıyor ve arka planını hiç ama hiç düşünmüyor.

Yeni bir ekip olması ve bir takım badireler ile karşılaşması mücadelenin sonunda da iyi bir yerde tamamlayıp eleştiri yapanlara iyi bir cevap verecekler.

Benim inancım tam, zorluklar olacak muhakkak. Herkes kendi işini yapıp; diğerlerin eksikliğini tamamlamak için mücadele ederse zafer uzak değil….

Bizler size inanıyoruz sizlerde kendinize güvenin ve kulaklarınızı kapatıp işinize odaklanın….

Yazarın Diğer Yazıları