Ahmet POLAT

TEHLİKE ADIM ADIM GELİYOR…

Ahmet POLAT

 

Elazığspor bu sezon ortaya koyduğu kötü futbolla ve oluşan olumsuzluklar ile beraber kötü yönetilen bir yöneticilik kriziyle 3. Lige düşmesi an meselesi.

Ligin tamamlanmasına 5 hafta kala tüm kredisini tüketen bordo-beyazlı ekip, hem tarihine kara bir leke hem de taraftarına hüsran dolu bir sezon yaşattı.

Selçuk Öztürk başkanlığındaki yönetim yanlış bir yönetim tarzı sergileyerek kötü gidişe bir de ekleme kendileri yaptılar. Sezon başında yaşanan sıkıntı ile transfer tahtası kapanmış ve alacaklar TFF’nin kapısını çalarak alacaklarını tahsil etme mücadelesinde takım; iyiden iyiye kötüye gidişin sinyallerini vermişti aslında.

Başkan Öztürk, yaptığı siyasilerden destek alma ve kötü gidişe dur deme çabaları aslında en başında hatanın adımlarını da atmış oldu. Tabiri caizse haklıyken haksız duruma düştü. Yaşanan olumsuz gelişmeler basının önünde hep gelişmiş ve tek çare siyasetçilerden medet umma konumuna gelmişti. Bir önceki yönetimlerin hataları birike birike kartopu yumağına dönüşmüş ve nerden baksan hep sıkıntılar zinciri haline geldi.

Şahsi düşüncem şu; evet başkan her fırsatta basının karşısına geçip birebir yaşanan özel diyalogları da anlattı fakat istifa kararı alıp; takımı kapatma noktasına getirmeliydi.

Şimdi beni herkes eleştirecek ama çözüm bence bu…

Çünkü 54 yıllık bir tarihi değer ve çınar diyoruz; görev alan yöneticiler işi bilmeden kulüpten ne kadar kendime pay alırımın derdine girdiler. Mesleklerine laf söylemiyorum ama tabiri caizse büfesi olan, market işleten kulüpte yönetici olup alacaklı görünüyor. Nasıl bir kulüp idare etme anlayışıdır anlamış değilim.

Denetim mekanizması da maalesef çalışmıyor.

Kulübe verilen bağışlar nerelere gitti ve hangi futbolcudan ne kadar para kazanıldı ? Bir de en önemli konu şu… Kalıcı bir gelir neden yaratılmadı ?

Komşu şehrimiz Malatya, Diyarbakır ve Gaziantep örnekleri var. Ekonomik bir başarı yokken, sportif başarı da baştan yok…

Elazığspor’a maalesef destek yok…

Şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım.

Mevcut yönetimin hataları var evet ancak; geçmişten gelen bir hata zinciri bu duruma getirdi takımı. Kimse 54 yıllık çınar konularına getirmesin. Birileri bu takım üzerinden para kazancı sağlayamaz. Kapansın mevcut Elazığ Belediyespor takımına destek verilip de üst liglere taşınabilinirdi.

Elazığ Belediyespor kulübümüz Ahmet Toprak’ın kendi imkanlarıyla bu seviyeye getirilmiş ve haklı olarak el değiştirme kararı alıp kulübü Karakoçangücüspor kulübü yetkililerine verdi. Yeni yönetimde ismini ve teknik ekibini değiştirip bu kulvarda yeni olmalarına rağmen başarılı oldular.

Şimdilerde senaryo şu şekilde; kulübü Elazığspor hüviyetine sokup maddi sıkıntılardan kurtulup yani hazıra konma durumları hakim.

Ucuz işler peşine düşenler yanlış yolda ilerliyorsunuz…

Futbol maddi getirisi yüksek olan bir spor branşı. Fakat işi bilmeyenler yönetirim havasına girerse maddi kar değil zarar ve de rezil olurlar.

Elazığspor’un içindeki kötü durum her kesimi derinden etkilemiş durumda. Çözümü var ver sabır istenilen bir durum. Başka mevcut kulübün kapatılması, tesisler bir amatör takıma devredilmeli, alt yapı oyuncularının tamamı bu takıma verilmeli, kalıcı gelir sağlanıp Fırat Üniversitesinin Beden Eğitimi bölümünden de her anlamda destek alınmalı. Bu kriterlere uygu bende tek takım İl Özel İdaresi Kulübü. Çünkü Valilik desteği ve kontrolünde. Bu benim önerim ve düşüncem.

Malatyaspor ve Gaziantepspor UEFA kupalarına katılmış tarihi olan kulüpler onlar da bu yöntemle borçlarını sıfırlıyorlar ve kalıcı gelir etme yoluna gidiyorlar da biz neden gitmeyelim.

Birilerinden para medet umacaksak kendi başımızın çaresine de kendimiz bakmamız lazım. Başka bir tabir daha var ama buradan yazmak uygun olmaz. Ama anlayan anladı bence…

Geçmişe bakarak sıkıntılar çözülemez; önüne bakıp, çözüm üreterek sorunlar çözüm bulur…

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları