Ahmet POLAT

SÜPER LİG BİZE ÇOK UZAK…

Ahmet POLAT

 

Elazığ’da spor potansiyeli çok yüksek diyoruz ancak bazı değerlerin de önünü kesmek ve gelişmesinde bir tek katkı sunmuyoruz.

Profesyonel anlamda ilimiz futbol hakemliği; uzun zamandır en üst seviye yani Süper Lig statüsüne hiçbir  zaman yükselemedi. A Klasman seviyesinde A. Güntaç TANELİ ve akabinde M. Burak ER düdük çalarak en üst düzeye çıkan hakemler oldular. Elazığ’ın her alanında olduğu gibi spor alanında da, birliktelik ve hainlik olduğundan hakemlerimiz bir türlü seviye yani üst lige yükselemediler. Lafa gelince mangalda kül bırakmayan ve kendilerini duayen olarak adlandırılıp ancak; kendilerince duayen sanan kişilerin hiçbir desteği olmadı ve de olmazda...

Gel gelelim şuan ki mevcut duruma; Elazığ’da klasman hakemi maalesef ki, 1 tane. O da Fırat Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü Mezunu Ahmet Turan TİMUROĞLU. Araştırmak isteyenler Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) resmi internet sitesine girerek bu hakem ile ilgili bilgilere vakıf olabilirler. TİMUROĞLU, 2020 yılında yani bu sezon maalesef 3 maç hakem olarak, 2 maç ise 4. Hakem olarak görev aldı. Ayrıca VAR hakemliği kursunu da tamamlayıp eğitimini almış birisi.

Şimdi hakemlik ile ilgisi olmayan bir kişi biraz araştırma yapsa şu sonuçlara ulaşacak.

Yakın illerimizden olan Malatya: Suat ARSLANBOĞA, Diyarbakır: Nihat MIZRAK, Şanlıurfa: Serdar TATLI ve Kahramanmaraş: Bünyamin GEZER Süper Lig Hakemi olarak MHK’den birçok sezon düdük çalan isimler.

Gel gelelim Elazığ’a…

Futbol hakemliği sadece ama sadece 2 süper lige gözlemcisi gönderen ve bu çok büyük bir olaymış gibi yıllarca övgü ile konuşuldu durdu. Zamanında hakem olarak süper statüsündeki Milli Hakemlik yaptıklarından dönem arkadaşları tarafından bu kategoride görev aldılar.  

Peki en önemli konu ise şu; hakem camiasında önemli olan hakem mi? Yoksa gözlemci mi?

Süper Lig gözlemcisi olan kişilere şunu sormak lazım. Etkinliğiniz var ise sadece ama sadece 1 hakemi süper lige yükseltseydiniz bari.

Herkes sizi hayırla yad ederdi.

Neyse eski dosyalar açılmak istenilse çok mevzu ve konu var ve de gerek te yok bence konuşularak kendilerinin reklamı yapılmış olur kısacası…

Şimdi günümüze gelecek olursak; Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da hakemlik çok sıkıntılı durumda. Çevresi çok ve lafa gelince de kimseye sırayı vermeyen eyyyyy duayenler. Klasman Hakemi Ahmet Turan TİMUROĞLU’na destek verin. Eyer bir yaptırımınız varsa tabi…

Zannetmiyorum ama burada yazmakta fayda var çünkü bu yazıyı okurlarsa duayen kişiler; (neden bize bilgi verilmedi) diyip kendilerine pay çıkartırlar…

Başta siyasetçilerimiz ve spor camiasında etkili olan kim varsa bu genç hakeme sahip çıkıp Elazığ adına bir katkı sunmaları lazım.

Çünkü görev aldığı müsabakalarda kötü bir not almıyor. Sadece destekçisi yok. Kim ya da kimler destek olursa sadece TİMUROĞLU’na değil Elazığ’a katkı sağlamış olacak ve ilimizin ismi gündemde olacak.

Birilerinin hep önü kapatıldı ve engellendi. Yazık beyler yazık. Bende bir zamanlar bu mesleği icra ettim. Hasbelkader 10 yıl düdük çalmaya çalıştık. Klasman derecesinde olamasak da kimsenin hakkını yememeye çalıştık ve bu mesleği severek yaptık.

Şunu anladım ki bir yerlere gelebilmek için birilerini görmek ve anlaşamıyorsan da anlaşman lazım. Ama en önemlisi siyasi destekçin muhakkak olmalı. Yoksa burada boy gösterenler boş laftan ötesi olmadığını gençler bilmeli. Varsa yoksa kendi menfaatleri.

Yazımda hep eleştiriyi kullandım. Bana diyecekler hiç iyi icraatlar yapan idareciler olmadı mı kardeşim sen hep eleştiriyorsun diye.

Evet; ne kadar köstek olan varsa da destek olan ve katkı sağlamaya çalışan idareciler muhakkak oldu. Kim bir zerre hakem camiasına katkı sağlamışsa Allah ondan ve onlardan razı olsun. Burada tek tek isim zikretmenin gereği yok. Kimin ismini yazmazsak alınıp kafasında acabalarla dolu düşünceler olur.

Son olarak her alanda olduğu gibi hakemlik alanında da YAZIK ŞU GENÇLERE YAZIKKKKKKKK……..

Yazarın Diğer Yazıları