Ahmet POLAT

Son Düzlüğe Girdik

Ahmet POLAT

Bölgesel Amatör Lig 4. Bölge 6. Grup’ta ilimizi temsil eden Mediline Hospital Fırat Üniversitesi takımımız elde ettiği galibiyetlerle adını şampiyonluğa yazdırdı.
Her ne kadar pandemi ve deprem gibi olağanüstü olayları öne sürerek liglerin tam anlamıyla sağlıklı bir şekilde sürdürülemediğini savunsak da; gelinen şu noktada Fırat Üniversitesi 3. Lige çıkmada büyük avantaj elde etmiş durumda.
Liglerin tescili ile beraber Bölgesel Amatör Lige 266 takımın liglere katılacağı ve daha sonraki aşamada ekonomik durumlar ve aşı uygulanması en önemlisi katılımda alt sırada kalan takımların küme düşeceği gibi şartlar öne sürülmüştü. 
Bu doğrultuda birçok kulüp dilekçe ile başvuruda bulunup haklarının saklı kalması durumunda liglere katılmama kararı almıştı. İlimizden de Yolspor ve Kovancılarspor takımları bu şartlara göre lige katılmamışlardı.
Fakat gelinen son noktada liglere katılanların küme düşmenin kaldırıldığı ve aşı uygulamalarında Devlet Hastahanelerinde yapılması gibi kolaylıklar getirildi.
Federasyon bu kararlarla birçok kulüpten tepki görse de bu sıkıntılar pek dile getirilmedi.
Bu konular başlı başına tartışma konusu zaten…
Neyse biz şuan gelinen noktayı yani Fırat Üniversitesinin durumunu dile getirelim.
Temsilcimiz Mediline Hospital Fırat Üniversitesi takımımız Eyüp Yıldırım başkanlığında yeni bir yönetim oluşturuldu. Teknik Sorumluluğa Erhan Gündüz, Yardımcı Antrenörlüğe Serdar Atmaca, Kaleci Antrenörlüğe Ramazan Kılıç ve Masörlüğe Murat Celayir getirildi.
Temsilcimiz; 4. Bölge 6. Grupta aldığı 3 galibiyetle 9 puan toplamış ve ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmiş oldu. Son hafta ise deplasmanda Bingöl Karlıova Yıldırımspor’la formalite maçına çıkacak.
Fırat Üniversitesi elde ettiği şampiyonlukla Play-Off’a kalmayı garantilerken rakibi ise yine aynı bölgede yer alan ve 5. Grupta liderliği kendisi gibi garantileyen Muş Belediyespor ile tarafsız bir sahada karşılaşacak.
Bizler Fırat Üniversitesinin 2. Lige yükselme başarısındaki gibi başarılarına hasret kalmış iken, eleştiri yerine takımda görev alan her kesime psikolojik olarak destek vermemiz şart.
Fırat Üniversitesi takımının bir üst ligde profesyonel olarak mücadele etmesi her açıdan önem arz etmekte.
Üniversitenin prestiji, ilin kalkınma hamlesindeki rolü, ildeki futbolcuların beklentisi ve bu alanda kendilerine Pazar payı oluşturması, aynı durumda teknik ekibin daha profesyonel olarak takıma olan hassasiyetleri ve kendilerinin daha iyi kulüplere gitme durumları.
Bu tür olayları daha fazla sıralayabiliriz.
Bizler başarının daima yanındayız…
Başarıda kimin hangi görevde ve ne iş yaptığı değil; takımı bir yerlere taşıma noktasında bir tuğla dahi ekleyebiliyorsa onu desteklemek şart olur…
Şimdi gerçekten son düzlüğe geldik…
Başta futbolcular olmak üzere kendileri bu şampiyonluğu elde etmişlerse 3. Lige çıkmada da kendileri o düzeye getireceklerine inanacaklar.
Kimin forma giydiği önemli değil. O formayı giyene tam destek veren bir ekip olmak lazım. Düşene elini uzatıp kaldırırsa sen bir ve tek olmuşsun demektir. Başarıda zaten kendiliğinden gelir.
Yolspor takımının U-15 Türkiye Şampiyonluğunda ildeki tüm spor kamuoyu olumsuz bir tablo çizmiş ve 1. Turda elenip gelirler mantığı vardı.
Fakat 1. Tur Maraş, 2. Tur Antep ve final turu ise Sivas’ta oynandı şampiyonluk kupası Elazığ’a geldi.
Demek istediğim bir hedef belirleniyorsa o hedefe kitlenip son gücüne kadar varını yoğunu ortaya koyacaksın.
Fırat Üniversitesi takımı 2. Lige yükseldiğinde olumsuz durumlar ve eleştiriler yokmuydu belki daha fazlası vardı. O kadroda yer alan ve şimdi takımın başkanlığını yapan Eyüp Yıldırım hocamız.
Şimdi belki de takımda hem başkan, hem yönetici, hem psikolog ve yaşadığı tecrübeleri anlatarak takıma varını yokunu ortaya koyuyordur.
İnanmak başarının yarsıdır.
İnanın, çalışın, mücadele edin gerisi takdiri ilahinin vereceği karar.
Allah akıttığınız alın terinin hakkını verir inşallah…
3. Ligde Elazığspor, Karakoçan Futbol Kulübü ve Fırat Üniversitesi takımını görmek dileği ile…


 

Yazarın Diğer Yazıları