Ahmet POLAT

Elazığ'da Spor Başarıları

Ahmet POLAT

Elazığ spor anlamında her branşta başarılı olan iller arasına kendini yazdırmış durumda.

Sporu takip etmeyenler ve uzak kalanlar için bu konuyu ele alayım dedim. Okul sporları faaliyetleri kapsamında gerçekleşen müsabakalar her alanda ne kadar başarılı olduğumuzu bir kez daha ortaya koydu.

Bizim her zaman ilk aklımıza Futbol ve Elazığspor geldiği için her kesim spor haberlerinde ilk önce Elazığspor ne yaptı ve diğer takımların durumu ne diye takip edilir. 

İşin açıkçası Elazığspor’a olan sevgi ve destek tartışılmaz. Bu ayrı bir konu ve konuşmaya gerek olmayan bir durum.

Sporun içinde olduğumuz için Atletizm başta olmak üzere diğer branşlarda yaşanan mücadele ve başarı biz Elazığlıları bir kez daha gururlandırıyor. Boks’ta Gizem Özer’in Avrupa ikinciliği, Fırat Üniversitesinin Voleybol’da Ünilig grup birinciliği, İsmail hocanın öğrencileri Hentbol’da Play-off hakkı kazanması, Teakwondo Yıldızlarda Mezre Ortaokulu öğrencisi Mert Gözütok’un üçüncü olması, Fırat Üniversitesi Kick Boks takımının 5 Altın, 5 Gümüş ve 3 Bronz madalya alarak Türkiye 1.'si olmaları,  Elazığ Basketbol Kulübü Kadın Basketbol Takımımızın 1. Lige çıkmaları, Güreş’te Okul Sporları B Gençler Türkiye Şampiyonasında ilimizin Türkiye 2.’si olması, Grekoromen’de de TEİAŞ Gençlik Spor kulübü sporcusu, Mehmet Akif Ersoy’un bronz madalya alması, Bocce Milli takımına 5 sporcumuzun seçilmesi, Cimnastik’te de yetenekli sporcular keşfedilmekte ve bu alanda da başarılar elde edeceğimizden şüphem yok.

Tesisleşmede de eski günlere baktığımızda ne derece ileri boyuta geldiğimizi varın siz düşünün.

Ahmet Aytar Spor Salonu yanındaki ve Atatürk Stadyumu yanındaki toprak sahada futbol oynadığımız günleri unutmuş değiliz.

Büyüklerimizin maçlarını bitirip sıra bize gelmesi için akşam saatlerine kadar beklediğimiz günler bir hayli fazla. 

Bu mevzuları 75 ve 80 doğumlular daha iyi bilir.

Şimdiye baktığımızda; futbol oynayanların sahaları tamamen çim ya da suni çim. Soyunma odaları konforlu ve de sıcak suyla duş alma imkanları var. 

İlimize baktığımızda da Çok Amaçlı Spor Salonu, Yakup Kılıç Spor Salonu, Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı spor Salonu, 15 Temmuz Spor Salonu, Olimpik Yüzme Havuzu gibi devasa tesislerimiz var.

Her branşın kendine özgü salonları var ve haftanın 7 günü spor yapma imkanlarına sahipler.

Başarılarında gelmesi kadar doğal bir durum olamaz zaten.

Ama biz daha fazla başarı ve daha fazla milli takıma sporcunun gitmesi yönündeyiz.

Her geçen gün gelişen ve desteklenen spor branşlarında işin hamurundan gelenlerin varlığı ile daha iyi konumda olacağız inşallah.

Yazarın Diğer Yazıları