Ahmet POLAT

COVİT-19 BASİTE ALINIYOR…

Ahmet POLAT

Tüm Dünyayı etkisi altına alan ve halen daha nasıl bir yöntemle tedavisi yapılacak bilinmeyen Covit-19 virüsü ilimiz de de halen etkisi devam etmekte.

Spor alanında bir takım önlemler alınmasına karşın sporcular, teknik heyet ve yöneticiler demek ki gerekli önlemler alınmıyor ki vakalar her geçen gün artmakta.

Son olarak İl Özel İdaresi Bayan Basketbol takımından 8 pozitif vaka tespit edildi. Oyunculardan 4 kişi, 4 kişi ise kulüp çalışanında virüs vakası belirlenmiş.

Futbol başta olmak kaydı ile bir çok branşta ciddi önlemler alınması şart aslında. Bakanlık düzeyinde bir çok çalışmalar yapılmakta ve son olarak aşı uygulaması üzerinde bir hayli iyi sonuçlar alınmış durumda.

Basite almadan önlemler alınırsa vakalarda asgariye indirmemiz muhakkak. Fakat önlem almanın dışında sevinçlerimiz yine sarmaş dolaş bu yönde hiç değişiklik yok maalesef. Özellikle alınan galibiyet ile soyunma odasından yapılan sevinç pozu normal bir durummuş gibi resimlerle belgelendiriliyor.

Devlet yetkilileri bu olaylara ne kadar önlem alacak. Kişi tüm önlemini kendisi almak zorunda. Müsabakalar yapılsa ya da yapılmasa ne olacak insan sağlığından önemlimi müsabakanın galibiyeti.

 

APAYDIN, BIRAKTI; AYAZ’A, YENİ GÖREV…

Futbol camiasında bir takım gelişmeler üst üste gelmekte. Bölgesel Amatör ve Amatör ligler pandemi nedeniyle oynanmazken kulüplerde hareketlilik devam etmekte.

Fırat Üniversitesi Gençlikspor Kulübü yönetim ve teknik alandan değişikliğe gitti. Kulübün yükünü tamamen üzerine alan yönetici Ercan SÖNMEZ ve teknik kadroda ise Burak APAYDIN, yeni yönetimde yer verilmemesi büyük etki oldu.

Kulübü amatör düzeyden yarı profesyonel düzey olan Bölgesel Amatör ligine yükselmede hep ön planda olan SÖNMEZ ve APAYDIN’ın isimlerini duyanlar üzüntü ile karşılaştı.

Şimdi kurum takımının almış olduğu bir karar kimse bu karara itiraz edemez aslında. Ancak kurumun personelleri olmaları ve gece gündüz demeden çaba sarf etmeleri ve de alınan başarılı sonuçlar ışığında bu yönde bir karar şaşkınlıkla karşılandı.

Ancak olaya iyi pencereden bakmak lazım. Eski yönetimin elde ettiği başarı göz ardı edilmemeli ve yeni yönetim de başarı üzerine başarı katıp daha iyi hizmetler yapmalı.

Bir başka olay da Semih AYAZ hocanın Bucaspor 1928 Futbol Okullarında sorumlu Teknik Direktörlüğüne getirilmesi.

Semih hocanın bu alanda hem teknik heyetin hem de kulüp yöneticilerin tam destek vermek zorundayız. Gençlerimizin başarılı olması ve daha iyi şartlarda futbol alanında ilerlemesi konusunda hocamızdan faydalanmamız lazım.

Şimdilerde destek yerine köstek olanlar pusuya yatmıştır. Semih hoca tüm olumsuzluklara karşı kulaklarını kapamalı ve Elazığ’da yetenek taraması yapıp bu alanda güvendiği kişilerden destek alarak ilerlemesi lazım.

Hem Burak hocanın daha iyi ve üst düzey kulüplerde görev alması; Semih hocanın ise yeni görevinde çok iyi hizmetler yapacağına inancım tam.

Daha iyi yerlerde görmek dileği ile…. 

  

Yazarın Diğer Yazıları