Ahmet POLAT

Bektaş Ve Eğitim

Ahmet POLAT

Elazığ’a Beden Eğitimi Öğretmeni olarak atanan ve uzun yıllar burada spor alanına hizmet eden birisi Celalettin Lütfi Bektaş.

Birileri kızacak ve nefret edecek ama netice itibariyle sporu seven ve daha neler yapabilirim diye gece gündüz çalışan birisi aslında.

Başarı hep eleştirilir. 

Bizde de bu eleştiri hep olmuştur ve olmaya da devam edecek gibi.

Futbolculuğu, Hentbol ve Futbol hakemliği, Gözlemciliği, Hakem Eğitimciliği, Çim Hokeyi ve Hentbol İl Temsilciliği görevleri gibi alanlarda çalıştı ve çalışmaya da devam ediyor.

Benim Bektaş Hoca ile ilgili ele aldığım konu şu aslında; spor alanında çalışması ve çalışmak için kim olursa olsun kapısını aşındırır ve bir şeyler öğrenme telaşında olmasıdır.

Hentbol İl Temsilciliği görevi esnasında bayanlar ve erkekler lig maçlarını Yakup Kılıç Spor Salonuna gidip takip etmeye çalıştım. 

İzlenimlerim de şu oldu; müsabakalarda organizeyi sağlaması, bazı sıkıntılar olmasına rağmen, hakemlere görev vererek gelişmelerinde katkı sağlaması ve ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ile iletişimi.

Celalettin hoca görev aldığı temsilcilikte Hentbol branşını belirli bir yere getiren ve ses getirenlerden; Fethi Aydın Hoca (Feti Baba), İsmail Hoca, Deniz Hoca, Oktay Hoca ve Özcan Hoca gibi katkı sağlamanın peşinde.

Bizlerde sporun içinde olanlar Bektaş Hoca gibi çalışmaya ve hizmete aç olan kişilere destek vermemiz lazım köstek değil.

 

BAYRAKTAR FARKI

Bayanlar Hentbol takımını hiç umulmadık yerlere taşıyan ve sayısız Milli takıma sporcu kazandıran kişiyi Hentboldan bahsettiğimizde es geçersek olmazdı.

İsmail Bayraktar; Türkiye Hentbol Kadınlar 1.Ligi'nde ilimizi Elâzığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü olarak temsil etmekte. 

Kulübün başkanlığını ve antrenörlüğünü üstlenen İsmail Hoca, elde ettiği başarılarla hep gündemde aslında. Sporun içinde olanlar İsmail hocayı çok iyi tanır ve icraatlarını da takdir ederler. Uzun yıllar bayanlar liginde amatörden, süper lig seviyesine kadar yükselmiş ve en önemlisi sayısız sporcu yetiştirerek federasyon nezdinde de etkili konumdayız.

Hentbolla başlayan kızlarımız ya beden eğitimi öğretmeni ya gençlik ve spor müdürlüklerinde antrenör ya da farklı alanlarda memur olmuş sayısız sporcu yetiştirmiş birisi. 

Sporun sadece bir aktiviteden ibaret olmadığını kızlarımıza uygulamalı olarak yaşattı. Ekonomik sıkıntılar içerisinde süper ligde mücadele etmek ve milli takıma sürekli sporcu kazandırmak her Babayiğit’in harcı değil.

Bildiğim kadarıyla Polisgücü serüveniyle başlayan Hentbol takımı şimdilerde Elâzığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü ile devam ediyor.

Kızlarımız İsmail hocalarının her türlü nasihat ve çalışmalarından kendilerine pay biçip milli takıma kadar yükseleceklerini unutmasınlar.

Biz Hentbolda bir markayız aslında erkekler ve bayanlar olarak. Bu başarı ve ilerleyiş kat ve kat artması dileği ile…

Bu arada iş adamlarımızdan da bu takımlarımıza maddi destek için sponsor olmalarını bekliyoruz. 

Yazarın Diğer Yazıları