Ahmet POLAT

Aydınus ve 50 yaş ayarı

Ahmet POLAT

 

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanlığı hakemliği bırakacağını açıkladığı Fırat Aydınus ile ilgili karar aldı ve tekrar devam etmesi yönünde ikna edip yaş aralığını da 50’ye yükseltti.

MHK her sezon olduğu gibi bu sezonda hep hakemler ile gündeme gelmiş ve de yeni bir yönetim oluşturulması için hep telkinde bulunulmuştur.

Süper Lig başta olmak kaydı ile her kategoride hakemler ilk eleştirilecek merci olmuştur.

Futbolda bu tür eleştiriler hep gündemi meşgul etmiş ve de sezon sonlarında yapılan terfi sınavlarında milletvekilleri, bakanlıklar da devreye girip hangi hakemin hangi kategoriye yükseltilmesinde etkili olmuşlardır.

İşin enteresan tarafı büyük bir pay hep ama hep Süper Lig ve bu düzeydeki gözlemciler olmuştur.

Yeni gelişen uygulamayı sizinle paylaşmak istedim.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, hakem Fırat Aydınus’un, Beşiktaş-Göztepe karşılaşması sonrası hakemliğinin devam edeceğini açıklaması oldu.

Burada ya Fırat hoca çok iyi bir hakem ve de yerini dolduracak kimse yok. Ya da Fırat hoca mevcut MHK’ye kırıldı ve bir şekilde ikna edilerek yaş sınırlamasında da esneklik yapılıp eleştirilerin önüne geçme projesi.

Fırat hoca konusunda bakacak olursak; hata yapsa bile bu düzeyde hakem kalmadı. Bünyamin Gezer, Ali Aydın, Metin Tokat, Mustafa Çulcu gibi isimler artık yetişmiyor.

Beyler bir takım ayarlar yapacağınıza hakem yetiştirin.

Avrupa ülkelerine bir bakın. Hakemin dini, dili, rengi hele yaşı hiç önemli değil. Önemli olan performansı. Saha içerisindeki kararları.

Biz daha çok ekmek yiyecez bu konuda…

 

 

TATLI BİR AYAR VERİLECEK GİBİ…

TFF Başkanı yine bir açıklaması ile mevcut MHK’nin dik duruşu ve sezonu başarılı bir şekilde tamamladığı gerekçesi ile yeni sezonda devam kararı aldıklarını açıkladı.

Bu taktik her sezon yapılır ve basına iyi bir resim verilir ama ne hikmetse ilerleyen haftalarda biri yada birileri devreye girer ve MHK bakarsınız değişmiş.

Dik duruş ve başarı sözcüklerini kullanan TFF Başkanı kime ve neye göre böyle bir açıklama yaptı. Sezon boyunca hakemler hep eleştirildi ve pandemi nedeniyle de seyircisiz olması futbolcuların hakemlere olan eleştirileri bariz bir şekilde duyuluyordu.

Sezon sona erdi ve eleştiriler bitti diye basına yapılan tatlı kelimeler bence MHK başkanı Serdar Tatlı’ya tatlı bir ayar yapılacak gibi.

 

ARICA’DAN, ŞUBE BAŞKANLARINA SERT TEBLİGAT…

Türkiye Faal Futbol Hakemleri Derneği TFFHGD Genel Başkanı Abdurrahman Arıca, tüm şube başkanlarına tehdit vari bir şekilde üye aidatlarının alınması için tabligat yayınladı.

Arıcı, üye aidatlarının alınması konusuna yaptığı yazılı bildiride Tüzüğü işaret ederek, Her ne kadar istenildiğinde tüzükte istedikleri değişiklikleri yapan genel merkezin bu konuda tüzüğe bağlı kalması bu konuda hakem ve gözlemcilerin kafasında soru işaretleri bıraktı.

Vize yenileme Genelgesi yazısında da belirttiği gibi şube başkanlarının dernekler mevzuatına, tüzüğümüze ve genelgeye aykırı hareket etmemeleri gerektiğini bildirdi.

Üyelerin üyeliklerinin devam edebilmesi ve vizelerinin yenilenebilmesi için her 3 yılda bir yapılan olağan genel merkez genel kurulunda tespit edilmiş olan yıllık üye aidat miktarı 100 TL’yi üyelerden almak zorunda olduklarını ve üyelerin tüm mali vecibelerini yerine getirmek zorunda olduklarını hatırlattı.

Yazarın Diğer Yazıları