Ahmet POLAT

3. lig olmassa da alkışı hak ettiler

Ahmet POLAT

Bölgesel Amatör Liginde bu sezon ilimizi temsilen her türlü olumsuz şartlara göre Mediline Hospital Fırat Üniversitesi takımı temsil etti.
Pandemi sonrasında yaşanan bir takım olaylar ve şekillenen Bal ligi birçok olayları da gebe bıraktı. Her türlü şartlara göre kendisini hazırlayan temsilcimiz; yaptığı takviyeler ile takımı güçlendirdi. Yolspor’dan transfer edilen Burakhan Cevher: 3 golle, Adem Ercan, M. Ali Polat, Zindan Altın ve R. Ertan Karlıdağ’ın attıkları 1’er golle sezona son noktayı bıraktılar.
Fakat bu süreçte 3 golle en fazla gol şansı bulan ve görev aldığı süre zarfında fazlasıyla katkı sağlayan Burakhan Cevher’e pek forma şansı verilmediği kanaatindeyim.
Başta kulüp başkanı Eyüp Yıldırım hocamız olmak üzere yönetim kurulu üyelerinin tamamı, teknik heyette olan Erhan Gündüz ve tüm ekibi ile futbolcu kardeşlerimiz canı gönülden kutluyorum. Olmayınca olmuyor takdiri ilahi demek lazım bundan sonra.
Futbolcular sahada kötü futbol ortaya koysalar ve teknik heyet bariz hatalar yapsalar eleştiri yağmur gibi gelirdi. Ancak mücadele son dakikaya kadar yapıldı ama olmadı. 
Şimdi lig sona erdi ve eleştirmenler müsabakalarda yapılan taktik hataları konuşulur ve önümüzdeki sezonda da aynı hataların yapılmaması için telkinde bulunulmalı.
Temsilcimiz Bölgesel Amatör Ligi 4. Bölgede mücadelesine başladı ve bu serüvende Karlıova Yıldırımspor ile Erzincan Ulularspor ile karşı karşıya geldi.
Mücadelesinde 4 maç sonrası 3 galibiyet, 1 mağlubiyetle, kalesinde 1 gol gören ve rakip filelere 7 gol atarak 9 puan toplayıp grup lideri oldu.
Grup liderliği sonrasında Çeyrek Finale çıkmış ve tarafsız bir saha olan Erzincan sahasında Muş Belediyespor’u 1-0 mağlup ederek adını Yarı Finale yazdırdı.
Yarı finalde de rakibi 76 Iğdır Belediyespor takımı ile karşılaştı fakat 2-0 mağlup olarak 3. Lig hedefine bu sezon son noktayı koydu. 
Finalde maalesef bizi eleyen 76 Iğdır Belediyespor, Diyarbakırspor ile karşılaşacak ve kazanan 3.Lige adını yazacak.
Yeni bir oluşumdu ve tüm Dünyayı etkisi altına alan virüs sonrası maçların oynanıp oynanmaması durumu hakimdi. Fakat son gelinen noktada ligler başladı ve öncelik grup maçları oldu ve temsilcimiz ilk aşamayı rahat geçti. 
Mediline Hospital Fırat Üniversitesi takımının gelenekselleşen sloganı olan; ‘’O SENE BU SENE’’ 2021 sezonunda mı olacak deniliyordu.
Mevcut futbolcuların yanına ilimizden ve çevre illerden eksik mevkilere ciddi anlamda takviyeler yapıldı ancak son virajda Iğdır engeline takıldık.
Benim kanaatim mevcut kadroyu muhafaza edilip zaruri olan mevkilere 1 yada 2 transfer ile yeni sezona tekrar başlamak gerekir. Yeni sezonda normal lig usulü ve uzun bir maraton olduğundan futbolcularda kendi eksiklerini görüp daha bir duruma geleceklerdir. 
Yeni sezonda ilimizi temsil edecek olan Yolspor, Fırat Üniversitesi ve Karakoçanspor takımlarına başarıları bir sezon dilerim. 
 

Yazarın Diğer Yazıları