Ahmet POLAT

13 Senenin Ardından…

Ahmet POLAT

Elazığ Star Haber olarak başlayan ve daha sonradan Elazığ Haber Ayrıntı olarak devam etmenin üzerinden tam 13 yıl geçti…

Kimilerine göre güzel ve etkili bir süre, kimilerine göre de meşakkatli ve zorlu bir serüven…

Bu serüvenin iç yüzünü başta kurucusu ve sahibi Serkan Gürtürk kardeşim bilir. 13 yılın neler getirip neler götürdüğünü en iyi o bilir aslında.

Basın sektörü göz önünde gösterişli ve etkili bir meslek olarak görünse de; ne çare ki işin bilen ve birlik olgusunu taşıyan pek az sayıda basın çalışanı mevcut.

Bende basın alanında yaklaşık 10 yıl süre etkin olarak görev yaptım ya da yapmaya çalıştım. Serkan kardeşim de benim bu meslekte çalışmamdan ötürü sevmiş ve desteğimi her anlamda kendisine sundum.

Haber yazma, fotoğraf çekme ve kamera çekimi gibi alanlarda bildiğimiz nispette öğretmeye çalıştık.           Serkan Gürtürk basın sektörüne olan ilgi ve alakası ile işi bu boyuta getirdi. Az da olsa desteğimiz olmuşsa ne mutlu bize.

Fakat benim anlatmak istediğim konu Serkan Gürtük gibi basın sektöründe var olanların bu işi ne derece sevip sevmemesi.

Gazeteci ünvanına sahip olmak o kadar kolay değil….

Yazımın başında anlatmaya çalıştığım gibi 13 yıllık süreci en iyi Serkan bilir dememde ki kasıt şu aslında; sıkıntılar içinde gazete çıkartmak ve çıkarttığın gazeteyi okurlara sunmak. Daha sonrada emeğinin karşılığı olan maddiyatla bunun ne kadarını karşılaman.

Şimdilerde herkes olmuş gazeteci, site kurucu, imtiyaz sahibi, genel yayın yönetmeni ya da köşe yazarı…

5 N 1 K ne derseniz kim buna cevap verecek acaba…

İnternetin bir hayli yayılmasıyla beraber emek harcayan ve haber yazma, görüntü çekme telaşında olan asıl basın emekçileri maalesef değeri bilinmemekte.

Bu konunun yetkili merciler tarafından çok iyi irdelenmeli ve yasaklar getirilmeli.

Benim ilk mesleğe başladığımda Yeni Çağ Gazetesinde basın açıklamasına gittiğimizde basın kartı olmayanı kesinlikle o toplantıya alınmazdı ve yetkililer tarafından kontrol edilirdi.

Maalesef şimdilerde kendi sitesini oluşturup, kendisine basın kartı çıkartıp istediği yere kolaylıkla girip çıkılmaktalar.

Anadolu Ajansı’nda çalıştığım esnada da kimliğim gelene kadar Valilik hiçbir programa almıyordu haklı olarak. Şimdi ben bakıyorum da herkes olmuş gazeteci, köşe yazarı ve imtiyaz sahibi.

Serkan Gürtürk kardeşimin bu sektörde ne zorluklar yaşadığını ve stresini çok iyi bilirim.

Şimdilerde kendi sitesinde ve gazetesinde yaklaşık 1 yıldır köşe yazmaya karar verdim. Serkan kardeşim sağolsun desteğini her zaman olduğu gibi gazete ve sitesinin kapılarını sonuna kadar bana açtı.

Serkan Gürtürk’ü, 13 yıl boyunca göstermiş olduğu dirayet ve sabır için ayrıca tebrik etmek lazım.

Ekibi oluşturmak, haber kaynaklarını genişletmek, gazeteye servis etmek ve görselliğe önem vermek, okurlara bu çalışmayı sunup geri dönüşü için kazanç elde etmek gibi önemli konuları koordine etmek hiçte kolay bir durum değil.

Çalışana Allah yardım ediyor. Buna fazlasıyla şahit olduğum için 13 yıllık serüven bunun tam bir gösterisidir benim için.

Tekrardan başta site ve gazetenin kurucu imtiyaz sahibi Serkan Gürtürk kardeşim olmak üzere tüm çalışan emekçi arkadaşlarımızın 13.’cü yıllını kutluyorum.

Nice 13. Yıllara…

Yazarın Diğer Yazıları