Ahmet POLAT

12 Hakem Geri Dönecek Mi?

Ahmet POLAT

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından 12 hakem kızağa çekişmişti ve değişen yeni MHK ile tekrardan göreve dönüş yapacaklar mı?
8 Mart tarihinde Türk hakemlik tarihinin unutulmayacakları arasına giren 12 hakemin görevden alınması, Sabri Çelik başkanlığındaki MHK ilk toplantıda ne karar verdi ya da verecek...!
Öncelikle TFF Başkanının istifası ve olağanüstü kongre kararı alınması, akabinde de MHK Başkanının istifa kararı yeni göreve getirilen Sabri Çelik başkanlığındaki MHK spor gündemine oturmuş durumda.
Akla gelen ilk sorun başında 12 hakemin geri dönmesi oldu.
Ligin bitmesine az bir süre kala bu zorlu göreve getirilen MHK’yı çok sıkıntılı süreç bekliyor.
Tahkim Kurulu kararına rağmen 12 hakeme görev vermeyen eski MHK, görevi bırakmasının ardından yeni başkanı Çelik'in, gelecek haftadan itibaren “kızağa çekilen isimleri” sahaya süreceği spor kamuoyunda konuşulmakta.
Başta FIFA listesinde elit seviyede yer alan Cüneyt Çakır’ın 2022 Dünya Kupası’na gitme şansı riske girmiş ve yeni değişen MHK ile Katar yolu açıldı gibi görünüyor.
Çakır’ın yapacağı son testten geçmesi halinde Dünya Kupasında 3. Kez görev alan ilk Türk hakemi unvanına kavuşmuş olacak.
Yeni MHK’ninde süper ligin kalan 5 haftasında da düdük verme ya da vermeme kararı bu hafta yapılacak toplantılar sonucunda netlik kazanacak gibi.
Çakır’ın, ayrıca UEFA’nın da Konfederasyon Ligi finalinde görev verme ihtimalide yüksek bir ihtimal. 
Kızağa çekilen hakem şöyle;
1-Cüneyt Çakır
2-Ali Palabıyık
3-Abdulkadir Bitigen
4-Fırat Aydınus
5-Bahattin Şimşek
6-Burak Şeker
7-Suat Arslanboğa
8-Hüseyin Göçek
9-Mert Güzenge
10-Tugay Kaan Numanoğlu
11-Alper Ulusoy ve 
12-Halis Özkahya.

KARAR BU HAFTA ÇIKACAK
Hakemlerin camiada yaptıkları ve de yapmaya çalıştıkları icraatlar üzerine yapılan hamle ile büyük bir deprem yaşanmıştı.
Eski hakemler ve sporun içinde olanlar tarafından bu kararın tam isabetli bir karar olduğu yönünde beyanatları olmuştu.
Fakat TFF Başkanı Nihat Özdemir ve MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun istifaları kafalarda bir kez daha farklı farklı soruları beraberinde getirdi.
Ya bu karar üzerinde ısrarcı olunup ‘’Türk Hakemliği’’ düzlüğe çıkacak. Ya da eski düzen devam edecek.
Sabri Çelik başkanlığındaki MHK bu hafta yapacakları kararlarla 12 hakemin kaderi ve bundan sonraki adımlar ne olacağı konularından kararlar alınacak.
Umarım şu açılan temiz sayfada ‘’Türk Hakemliği’’ için önemli ve etkili kararlar alınır ve kene gibi yapışan dinazor kılıklı eski hakemler bir an evvel bu camiadan ilişikleri kesilir.  
 

Yazarın Diğer Yazıları