Ahmet POLAT

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Ahmet POLAT

Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de 1 gün de olsa gazeteciler unutulmuyor ve günleri yapılan açıklamalarla kutlanıyor.
Ben de tüm gazetecilerin bu anlamlı günde günlerini kutluyorum ve ayrıca Spor basınında unutulmaması konusunda da bir parantez açmak isterim.
Yerel ve ulusal anlamda gerçek ve tarafsız bilgi aktarımı yapan muhabirler inanın gecesi ve gündüzü olmayan bir meslek icra ediyorlar.
Asıl yükün tamamını yerel bazda emek sarf eden kişiler. Bir muhabirin hem spor hem de güncel haberlere koşuşturması takdir edilmesi gereken bir durum aslında.
Bir taraftan da spor basınını unutulmaması gerektiğini vurgulamak isterim.
Benim görev aldığım yıllarda hem güncel hem de spor alanında çabalıyorduk. Şimdi artık basın sektörü de gelişmekte ve çalışma ağının büyümesi ile güncel, siyaset, ekonomi, spor gibi alanlarda muhabirler görev yapmakta.
Herkesin kendi alanında çalışması; işin açıkçası daha verimli olmakta.
Bugün de Elazığ Belediyesi tarafından açılışı yapılacak olan Basın Müzesi’nin halka arz edilmesi ayrı bir sevinç kaynağı oldu.
Vatandaşlar eskiden gazete nasıl çıkartılıp ve basımı nasıl yapıldığını yapılan derlemelerle müze haline dönüştürülmesi ayrı bir durum aslında.
Buradan Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğluları ve bu yönde düşünen, emek sarf eden kim varsa teşekkür etmek lazım.
Çevre iller ve büyük şehirlerde bu tarz müzeler ile ilin tanıtılması, eski günleri yad edilmesi ve de o şehrin ileri gelenlerin olaya yaklaşımları göz önünde olmuş oluyor.

BİR GÜNLÜK HATIRLANILMAMALI
Günün 24 saati her an haber gelir yâda oluşur düşüncesindeki muhabirin kendi yazılı yâda görsel kuruluşuna yetiştireceği haber bir günde kutlanılıp geçiştirilmemeli bence…
Şimdi bu yazıma istinaden şu söylenebilir; ‘’Altı üstü haberciler işte. Ne bekliyorlar ki’’ diyeceklerdi.
Ben de basın sektöründe azda olsa bulundum ve emek sarf ettim.
Kimin ne zorluk çektiğini ve karşısındaki kişi yada kişilerin bakış açısında göre hangi durum alacağını biliyorum.
Birileri kendi reklamı için, birileri sıkıntılarını dile getirmek için, birileri de günlük olaylardan bilgi almak için basına ulaşmakta.
İşi bilen ve tarafsız olan gazeteciler de ne yapılması gerektiğini yaparken bir takım kendini gazeteci rolü verenlerde işin ekonomisine bakarak gerçek emekçi gazetecileri farklı bir duruma sokuyorlar.
Burada cemiyetlere ve sendikalara çok büyük görev düşüyor.
Her önüne gelen internet haberciliği, wep kanal açma gibi bu alanlara girmelerinde engel olmalılar.

HARPUT ÖNEMLİ BİR YER
Basın Müzesi’nin Harput gibi tarihi ve kültürel bir yerde açılması da ayrı bir sevinç duygusu oluşmuştur.
Tarih kokan yerlerin bu tarz organizeler ve mekânsal açılımlarla canlılık kazandırılacak ve yeni nesillerimize de birçok anlamda ışık tutacaktır.
 

Yazarın Diğer Yazıları