Yazarlık Atölyesi Şairleri Şiirlerini Seslendirdi

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün Ekonomi Geliştirme ve Eğitim Merkezi (EBEGEM) bünyesinde düzenlediği Yazarlık Atölyesi çalışmaları düzenlenen şiir dinletisi ve sertifika töreninin ardından son buldu.

Yazarlık Atölyesi Şairleri Şiirlerini Seslendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi’nin şiir, hikâye, deneme ve roman alanlarında gençleri yazarlığa yönlendirmek ve edebi yazılım dillerini geliştirmek amacıyla başlattığı Yazarlık Atölyesinin şiir dinletisi ve sertifika töreni Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Yazarlık Atölyesi katılımcılarından Ahmet Ayıkpehlivan, Aygün Aytekin, Burak Karakış, Elif Uz, Giray Yılmaz, İbrahim Akbulut, Mehmet Emin Tektaş, Melih Arda Demirtaş, Meltem Çapar Çiftçi, Oya Orhan, Salime Keklik, Selçuk Baysal, Şeyda Kazez, Taha Tayyib Karaaslan ve Volkan Bakır kendi yazdıkları şiir ve Küçürek Öyküler'i seslendirerek Elazığlılara unutulmaz bir gece yaşattı.
BİLGİNOĞLU: “ELAZIĞ BELEDİYESİ OLARAK BİRÇOK SOSYAL PROJEDE İNSANIMIZA HİZMET SUNMAKTAYIZ”
Elazığ Belediye Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, yoğun katılımdan dolayı projenin devamına karar verildiğini söyleyerek, “Belediyecilik sadece altyapı ve üstyapı çalışmalarından ibaret değil. Kültür, sanat, edebiyat, sosyal ve sportif projelerle de insanlarımızın gündelik ihtiyaçlarına karşılık vermek için bu tür projelerimizi yapıyoruz. 1.5 aydır devam eden Yazarlık Atölyesi Belediyemizin yürüttüğü projelerden bir tanesidir. Elazığ Belediyesi olarak birçok sosyal proje ile insanımıza hizmet sunmaktayız. Düzenlediğimiz bu projeye çok ciddi bir talep vardı. Şu an gördüğümüz tablo bu projeyi iyi ki yapmışız dedirtiyor. Çok memnun olduk ve bu projeyi tekrardan yapmaya karar verdik. Projeye çok güzel bir katılım sağlandı. Projemize katılara bu kültür ve irfan akışını değerli hocalarımızla karşılıklı sürdüren katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Projenin finalini böyle güzel bir şiir dinletisi ile sonlandırdıkları için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şube Başkanı Nazım Payam atölye çalışmalarına destek verenlere teşekkür ederek, “Yazarlık Atölyesi çalışmalarımıza daha önceki yıllarda başlayacaktık. Deprem ve pandemi sürecinin gerçekleşmesi ile o zaman yapmayı planladığımız her şeyi 2 yıl sonra bugün gerçekleştirebildik. 
Salgın hastalık sebebi ile müracaatlarımızı 102 kişiden sonra durdurduk. Kursumuzun faaliyete geçmesinde heyecanımızı paylaşan, desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na, sorunların çözümü için sesimize kulak kabartan Elazığ Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Nazif Bilginoğlu’na, çalışmalarımızın takipçisi Belediye Kültür Müdürümüz Sayın Mustafa Aksu’ya ve yol arkadaşlarımıza bütün kadromuz adına teşekkür ediyorum.” açıklamalarını kaydetti.
Sivrice Kaymakamı Yunus Emre Vural, “Yazarlık Atölyesi’nde eğitim alan arkadaşlarımız birbirinden güzel örnekler sergilediler. Katılımcıların hepsi birbirinden başarılıydı. Bu salondaki herkes ve gecenin düzenlenmesine vesile olan herkes Türkçenin de bir bahar yaşamasını istemiş. Bu programın bir dilek ve temenni olmaktan öteye geçmesini arzulamış ki çabalarının sonucunda bu akşamı çok güzel bir şekilde geçirmiş olduk. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Usta gazeteci Günerkan Aydoğmuş ise “Bu akşam çok güzel şiirler dinledik. Kısa sürede çok güzel çalışmalar yapılmış. İnşallah Elazığ’dan da güzel hikâyeciler çıkar. Nazım Bey’i ve şairlerimizi kutluyorum.” dedi.
Gecenin sonunda Yazarlık Atölyesi'ne iştirak eden katılımcılara Elazığ Belediyesi tarafından hazırlanan katılım belgeleri verilirken, Elazığ’dan Türk hikayeciliğine katkılarından dolayı, Eğitimci Yazar Günerkan Aydoğmuş'a, Eğitimci Yazar Necati Kanter'e ve  Sivrice Kaymakamı Hikaye Yazarı Yunus Emre Vural'a  plaketleri takdim edildi.