Yanılmaz ve Algılar

14 Mayıs seçimlerine liste tepkilerinin gölgesinde giren Ak Parti, süreç içerisinde toparlanmaya çalışılıyor. Ak Parti listesinde 4. sıra adayı Mücahit Yanılmaz, yerinin riskli olmasına rağmen çalışma temposu en yüksek olan ve tabanı motive eden konuşmalarıyla seçime bir heyecan getiren isim olarak öne çıkıyor. Kendisi ile ilgili Belediye başkanlığı dönemindeki icraatları ile bazı eleştiriler alsa da aslında Mücahit Yanılmaz, ufku ve vizyonuyla bu şehre önemli hizmetleri olan bir siyasetçi.

Yanılmaz ve Algılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugünlerde sırf yüksek kat verdiği gerekçesi ile imar uygulamaları eleştiri alan Mücahit Yanılmaz, 2016 yılında hayata geçirdiği imar planı sayesinde 24 Ocak 2020 depreminde çok daha büyük bir felaketin ve can kaybının olmasını önledi.

Nasıl oldu bu anlatalım. Mücahit Yanılmaz, ülkemizin yapı stokunun sorunlu ve çürük olduğunu gördü ve 2016 yılında hayata geçirdiği imar planıyla kentsel dönüşüm kapsamında binaların yenilenmesini sağlayacak imkânlar sundu.

Bu plana göre yasanın kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yapılan binalara sağladığı imkânlar ile kat artırımı yapıldı ancak binalar, cadde ve sokakların genişlemesi için en az beş metre geri çekildi.

Bu uygulamanın en güzel ve çarpıcı örneği, Dumlupınar okulunun batısında, Elazığ Belediyesine ait Engelsiz Yaşam Merkezinin de içinde bulunduğu adada kendini gösteriyor. Bu imar adasında hem okula olan tarafta hem de adanın kuzey be güneyinden yapılan çekmelerle hem sokak genişledi hem de ferah bir ortam oluşturuldu.

Ancak bu uygulama yüksek bina karşıtı kesimlerde bir tepki oluşturdu. 6 Şubat Kahramanmaraş depremimin ardından yüksek bina korkusu daha da artınca Yanılmaz yeniden eleştirilerin hedefi oldu.

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, 23 katlı ikiz kuleler başta olmak üzere yaşadığımız tüm depremlerde yüksek katlı binalar arasında değil ağır hasar, orta hasar alan hiçbir bina olmadı.

Aşırı sarsıntı ve sallantılardan kaynaklı sıva ve boya çatlakları oldu sadece. Ancak depremin şiddetiyle fizik kuralları gereği depremde bu binalar çok sallanınca halkımız korktu ve yüksek binalara karşı bir soğukluk oluştu.

Aslında 2016 yılında Mücahit Yanılmaz tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları başlatılmamış olsaydı, 2020 depreminde hem bina yıkımı hem de can kaybımız katbekat fazla olabilirdi.

Mücahit Yanılmaz’ın imar ile ilgili çalışmaları ya yeterince anlatılamadı ya da Günaydın Fırını örneğinde olduğu gibi yanlış algılara kurban gitti.

Seçim çalışmaları süresince Mücahit Yanılmaz’ı belki de en çok zora sokacak konu imar ama bu eleştiriler yanlış bilgi ve algılardan kaynaklı eleştiriler olarak öne çıkıyor.

Mücahit Yanılmaz, ufku, siyasi tecrübesi, hitabeti ve yönetim anlayışıyla bu şehir için Ankara’da önemli çalışmalar imza atacak bir isim olarak öne çıkıyor.