Vekillerin Samimiyet Sınavı

Haziran 2023 seçimleri ülkemiz ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için çok kritik bir öneme sahipken ve Elazığ'da hemen herkeste 'listede mevcutlardan biri dahi olsa oyumu Ak partiye vermem' görüşü hakimken, milletvekillerinin bu tabloyu görüp şahsi gelecekleri mi, yoksa çok sevdiklerini söyledikleri Erdoğan'ın ve Türkiye'nin geleceğini mi düşünerek hareket edecekleri merak ediliyor...

Vekillerin Samimiyet Sınavı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkemiz Haziran 2023 tarihinde önemli bir seçime girecek.
20 yıldan beri iktidar olan ve ülkeye gerçekleştirdiği önemli hizmetler sebebiyle halkın hep desteğini alan Ak Parti, tüm dünyada etkisini gösteren pandemi sebebiyle yaşanan ekonomik kriz sebebiyle son iki yılda bir düşüş yaşadı.

ERDOĞAN’IN GAYRETİ

Tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz,birçok ülkede ciddi ekonomik çöküşlere sebep olurken, Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş, birçok ülkeyi gıda ve enerji kriziyle baş başa bıraktı.
Birçok ülke buğdaya ulaşamadığı için gıda krizi yaşarken Rusya’nın Avrupa ülkelerine doğalgazı kesmesiyle birçok ülkede tepki ve kitlesel eylemler başladı. Kış mevsiminde kaosu yaşaması beklenen Avrupa ülkelerini zor günler bekliyor.
Dünyada bu olumsuzlar yaşanırken Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğru adımları ve özellikle Rusya-Ukrayna Savaşındaki tutumu ile hem ülkemizi sıkıntı yaşamaktan korudu hem de dünya barışına katkıları sebebiyle “dünya lideri” ünvannını pekiştirdi.

VEKİL SAYISINDA DÜŞÜŞ YAŞANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 yıllık icraatları yanında mazlum ülkelerden yana olması ve birçok alanda ortaya koyduğu başarıdan dolayı 2023 seçimlerinde yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi yönünde destek devam ederken,Bir çok illerde mevcut Milletvekillerine olan tepki sebebiyle Ak Partinin Milletvekili sayısında önemli bir düşüş bekleniliyor.

FEDAKARLIK KİM YAPACAK?

Geçmişte hiçbir başarı öyküleri ve şehre yönelik hizmetleri olmayan onlarca isim, Erdoğan’ın takdir ve tensipleriyle Milletvekili oldu.
Bu isimler her fırsatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok sevdiklerini, onun başarısı, sağlığı ve yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi için her türlü fedakârlığa hazır olduklarını söylemeye devam ediyorlar.

ERDOĞAN’A EVET VEKİLLERE VETO!

2023 seçimleri öncesi başta Elazığ olmak üzere bir çok  şehirde Ak Parti Milletvekillerine olan tepki had safhaya çıkmış görünüyor. Özellikle birden çok kere seçilerek meclise giden ancak herhangi bir hizmet ve başarısı bulunmayan isimlerden birinin dahi listeye girmesi durumunda oyunu Ak Parti’ye vermeyeceğini yemin ederek etrafına söyleyen on binlerce Ak Partili var.

VEKİLLERİN SAMİMİYET SINAVI

Tablonun bu kadar açık ve net olduğu, bu tür yazı, paylaşım ve sözlerin Milletvekillerine de ulaşmasına rağmen, hangi Milletvekilinin Erdoğan’ın ve Ak Partinin başarısı için yeniden aday olmayacağını açıklayarak Erdoğan’ın elini güçlendireceği  merak ediliyor.


VEKİLLERİMİZ OLDUKÇA KIDEMLİ

Mevcut Milletvekillerimizden Metin Bulut, 25,26 ve 27. dönem olmak üzere 3 kez Elazığ Milletvekili seçildi.
Zülfü Demirbağ da 22, 24 ve 27. Dönem olmak üzere 3 kez Elazığ Milletvekili seçildi.
Sermin Balık ise 24 ve 27. Dönem olmak üzere iki kez Elazığ Milletvekili oldu. 
İlimiz milletvekillerinden Tolga Ağar ise ilk kez aday olup 27. Dönem milletvekili seçildi ve halen TBMM’de ilimizi temsil ediyor.

İLK AÇIKLAMA KİMDEN GELECEK?

Gözler ilk olarak ilimizde üç  dönem Milletvekilliği yapan Zülfü Demirbağ ile Metin Bulut'a çevrildi. İki dönem Milletvekilliği yapan vekil ise Sermin Balık.
Bu 3 Milletvekilinin yeniden listeye girmesi, Elazığ'da Ak Parti için önemli bir hezimet olacağı gibi bunun müsebbipleri de bu isimler olacağı Elazığ kamuoyunda sıklıkla ifade ediliyor.
Kendileri de bu durumun farkında olan ancak Erdoğan’ı çok sevdiklerini her fırsatta dile getiren bu üç vekilden ilk olarak hangisinin “ben bu dönem aday değilim” açıklaması yaparak Erdoğan’a olan samimiyeti ve sevgisini gösterip fedakârlık yapacağı merak ediliyor.

DEMİRBAĞ BAŞLATABİLİR Mİ?

Partisinin ve Erdoğan’ın başarısını düşürmek yerine daha da artmasını istediği için vekillik yarışından çekildiğini açıklayan ilk Milletvekilinin üç kez Milletvekilliği yapan Zülfü Demirbağ olması bekleniyor.
Davaya samimiyeti, Erdoğan’a olan sevgi ve bağlılığı ile her zaman öne çıkmış, Milletvekili adayı gösterilmediği dönemlerde bile teşkilatların emrinde olmuş Demirbağ’ın bu zorlu süreçte de ilk fedakârlıkta bulunacak isim olarak öne çıkacağı ve samimiyetini bir kez daha tescil edeceği biliniyor.
Milletvekilliği adaylığından fedakârlığı ilk etap da Demirbağ için bir kayıp olarak görülse de seçim sonrası Bakan Yardımcılığı ya da TOKİ Başkanlığı başta olmak üzere önemli kurumlarda üst düzey görev alabileceği de dillendiriliyor.

METİN BULUT 4. DÖNEMDE ISRARCI OLUR MU?

Her ne kadar kısa bir süre devam eden 7 Haziran seçimlerindeki Milletvekilliğini kendisi bir dönem olarak kabul etmese de TBMM kayıtlarında 25. Dönem milletvekili olarak geçen ve üç dönem Milletvekili olan Metin Bulut’un, MKYK üyeliği ve Teşkilat Başkan Yardımcılığı gibi parti üst görevlerinden dolayı yeniden Milletvekilini düşünebileceği ancak bunun Elazığ mı yoksa başka bir il mi olacağı netleşmiş gözükmüyor.

“TAM HİZMET ETME KONUMUNDAYIZ, GİTMEK OLMAZ Kİ”

Seçmenlerin Milletvekillerine olan genel tavırlarını ve oy vermeyi düşünmedikleri yönünde yakın çevresinin dostça uyarıları karşısında; “partide önemli ve üst düzey görevlerde bulunuyorum, bu görevler sebebiyle tam da şehrimize hizmet edecek bir konuma gelmişken bırakıp gitmek olmaz ki. Yeniden Milletvekili olup hizmet etmek lazım” diyerek yeniden adaylık sinyali veren Metin Bulut’un bu kararında ısrarcı olacağı tahmin ediliyor.

SERMİN BALIK KADIN VEKİL KONTEJANINDAN DEVAM EDECEK Mİ?

Ak Parti Kadın kolları Başkanlığından iki dönem Milletvekilliğine uzanan yolda her zaman Genel Merkezin verdiği karara saygılı olan ve Milletvekili olmada çok da ısrarcı olmayan Sermin Balık ,bu seçimlerde de çok ısrarcı olmayacağı gibi Genel Merkezin vereceği kararı baş tacı yapıp teşkilatların emrinde olmaya devam edeceği yakın çevresi tarafından her platformda ifade edilirken, Balık’ın yürekli bir çıkış yaparak aday olmayacağını açıklayacağı gibi bir görüş de yakın çevresince dillendiriliyor.

ERDOĞAN SEVGİLERİNİ GÖRELİM...

Haziran 2023 seçimlerinin birilerinin Milletvekili olup olmamasından çok öte bir anlam ve önem arz ettiğini dile getiren vatandaşlar, Milletvekillerini halkın duygu ve beklentilerine uygun hareket etmeye, davranışları ve adımlarıyla Erdoğan ve ülke sevgisini göstermeye davet ettiklerini ifade ediyorlar.
Erdoğan’ın kutlu yürüyüşünün birilerinin 4. ve 3. kez  Milletvekili olmasından çok daha önemli olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, Milletvekillerinin ısrarlarının halkta tepkiye sebep olacağını bunun da tek sorumlularının 4. Kez Milletvekili olma hırslarına yenik düşen isimler olacağını dile getiriyorlar.