Vefanın Adayı Şekerdağ

Sağlık sorunları sebebiyle Etso seçimlerine katılmayacağını açıklayan Asilhan ARSLAN, meclis üyelerinin ortak kararı ile vefa örneği gösterilerek 2018 yılında kendilerine destek veren Ali ŞEKERDAĞ'ı destekleme kararı aldıklarını belirtti.

Vefanın Adayı Şekerdağ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ETSO Başkanı Asilhan Arslan ile ETSO başkan adayı Ali Şekerdağ düzenlendikleri ortak basın açıklamasıyla seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundular.
İlimizin ekonomisine yöne veren, üretim, isdihdam ve sanayileşmesinin amiral gemisi konumunuda olan ETSO’da seçim süreci başladı.
Geçtiğimiz  günlerde sağlık problemleri sebebiyle yeniden aday olmayacağını duyuran Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan’ın bu açıklamasının ardından ETSO eski Başkanı Ali Şekerdağ adaylığını açıklamıştı.
Bu gelişmelerin ardından  Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ve Başkan Adayı Ali Şekerdağ ortak bir basın açıklaması düzenlediler.

ARSLAN: “SAĞLIK PROBLEMLERİM, YENİDEN ADAY OLMAMAYI GEREKTİRDİ”

Seçim sürecine hazırlanırken elimizden olmayan sağlık sorunları nedeniyle bir şekliyle bir seçim kampanyasını yürütebilecek sağlık alt yapımızın olmadığı ifade eden ETSO Başkan Asilhan Arslan şunları söyledi:
“Seçimler sonrası aynı şekliyle devam edecek süreçte 4 yıl boyunca mevcut sağlık sorunlarımızın ne gibi sonuçlar doğurabileceğini bilmediğimiz için adaylık sürecinden çekilme kararı almıştık. Bunu da tüm Elazığ kamuoyuna duyurmuştuk”

“ŞEKERDAĞ’A VEFA BORCUMUZ VAR” 

Toplantıda konuşan ETSO Başkanı Asilhan Arslan, “Bugün burada olmamın üç ana sebebi var. Birincisi vefa.Biz 2018 seçimleri için başkanlığa niyetlenip yola çıktığımız zaman Ali Şekerdağ başkanım bizim yanımızdaydı. Bizim yanımızda durdu ve bize destek verdi. O duruştan dolayı biz kendisine teşekkür ediyoruz. İnanıyorum ki onu mahcup etmemişizdir. O bizim için değer. Şekerdağ ailesi ile biz akrabayız. Bir bağımız var. O da bizim için ayrı bir şeref. Bu birinci kısmı.” dedi.

“ORTAK KARAR ŞEKERDAĞ”
Arslan basın açıklamasına şöyle devam etti: “ İkinci kısmı, hep diyorum ya biz bir aile olarak, bütün olarak Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasını yürüttük. İstanbul’da tedavi gördüğüm dönemde adaylıkla alakalı süreçte devam edemeyeceğimiz söz konusu olunca; meclisimiz, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası meclisini temsil eden arkadaşlarımız hepsi ortak bir karar aldılar. Bu karar doğrultusunda Ali Şekerdağ başkanımızın adaylığını yeniden açıklaması hasebiyle bizler ekibimiz, bütün halde, kenetlenmiş halde ‘Ali Şekerdağ başkanlığımızla yol yürümeye devam etmek istiyoruz’ kararı alınmış ve bizde bu kararın neticesinde onların ortak kararına icabet ederek yine saygı duyarak bugün birlikteyiz” 

ARSLAN: “ALİ ŞEKERDAĞ BAŞKANIMIZLA MİSYONUMUZ DEVAM EDECEKTİR”
 
Asilhan Arslan, “Üçüncü sebebi de; önemli olan insanlar değil. İnsan ölümlü bir mahlûk. Cenap-ı Allah’ın takdir ettiği zaman zarfında bu dünyada var olabiliyoruz, olabileceğiz. Makamlarda geçici; bazen hastalıklar, bazen elde olmayan kazalar bazen vefat sebebiyle bu tür makamları terk etmek zorunda kalabiliriz. Ama yaşayan olan, baki olan misyonlardır. Bu misyonların var olması için eğer bir misyonu temsil ettiysek, Ticaret Sanayi Odasında yaptığımız hizmetler gerçekten bu şehirde hafızlarda güzel izler bıraktıysa, bunlar takdir gördüyse bunların devam etmesi bizim için son derece önemli. Bizler inanıyoruz ki ekibimizle birlikte Ali Şekerdağ başkanımızın başkanlığında bu misyonumuz devam edecektir. Onun için buradayız”

 ŞEKERDAĞ: ASİLHAN BAŞKANIMIZI İNŞALLAH DAHA YÜKSEK MAKAMLARDA GÖRÜRÜRÜZ

Ortak basın toplantısında konuşan ETSO Başkan adayı  Ali Şekerdağ ise şunları söyledi:
“Adaylık konusu hiç aklımda olmayan bir düşünceydi. Asilhan Başkanımıza Allahtan acil şifalar dinliyorum. İnşallah biran önce sağlığına kavuşur. Görev yapmak sadece Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı yapmak değil. İnşallah onu daha yüksek görevlerde görürüz. İstediğimiz arzuladığımız desteği de her zaman vermeye ben şahsım olarak ailem olarak hazırız. Ticaret ve Sanayi Odası şehrin gerçekten çok değerli bir kurumu. Ticaret dünyasını temsil eden itibarlı gerçekten o itibarlı duruşunu devam ettirmek adına şehrin ihtiyaçlarını ve iş dünyasının ihtiyaçları yerine getirmesi adına gerek bürokrasi gerek devlet kültürü ve gerek şehirdeki bürokrasi ile alakalı çok iyi istişare ve ilişkiler içerisinde olması gereken bir kurum. 

“HİÇ SEÇİM KAYBETMEDİK”

ETSO’nun Asilhan Arslan döneminde çok önemli hizmetleri gerçekleştirdiğine şahit olduklarını ifade eden Şekerdağ, “İnşallah bizimde amacımız ve gayemiz geçmiş dönemde zaten iki dönem ticaret ve sanayi odası başkanlığı yaptım o kurumda 6 kez üst üste seçime girdik. Allah bizi hiçbir zaman mahcup etmedi. Ticaret ve Sanayi Odasında hiç seçim kaybetmedik. Ben inanıyorum ki Allah’ın izniyle bu seçimde de çok başarılı bir şekilde seçimi kazanacağımıza inanıyorum” dedi.

İKİ ADAY YARIŞACAK

12 Kasım 2022 Cumartesi günü yapılacak ETSO seçimlerinde sektörleri temsilen 14 sandıkta oy kullanılacak. ETSO Eski Başkanı İdris Alan ile yine eski ETSO başkanı Ali Şekerdağ’ın yarışacağı seçimlerde oy kullanılacak ve sektör gurupları şunlar:

Birinci Grup – Sanayiciler, Maden, Mermer- Döküm 
İkinci Grup – Canlı Hayvan Et Ürünleri Yem ve Balıkçılık Üçüncü Grup – Tekstil, Konfeksiyon
 Dördüncü Grup - Mobilya Halı Dayanıklı Tüketim Malları 
Beşinci Grup – Kuyumculuk Bilgisayar ve Telekomünasyon
Altıncı Grup – Doğal Ürün Yetiştiriciliği ve İşlenmesi
Yedinci Grup – Oto ve Yedek Parça Aksesuar
Sekizinci Grup – İnşaat Malzemeleri Alım, Satım
Dokuzuncu Grup – Taşımacılık Hizmetleri ve Depolama Onuncu Grup – Plan Proje Harita Elektrik Jeoloji ve İnşaat
On birinci Grup – İkamet Amaçlı veya Konut Amaçlı Binaların İnşaatı
On ikinci Grup -  Kuru Gıdalar, Toptancılar ve Unlu Mamül Üreticileri
On üçüncü Grup – Tıbbi ve Medikal Ürünler, Eczacılık Ürünleri ve Hastane 
On dördüncü Grup – Banka ve Finans Kuruluşları Sigorta Eğitimi ve Temizlik