Vatandaş İstikrar Diyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birinci turda aldığı yüzde 49.5 oy ve Sinan Oğan'ın destek açıklamasıyla ikinci turda seçilmesine kesin gözüyle bakılırken, Erdoğan'ın seçimi kazanıp İstanbul'un Fetih Yıldönümü Olan 29 Mayıs Günü zaferini İlan etmesiyle ülkemizde yürütülen eser ve hizmet siyasetinin devam ederek istikrarın sürmesi bekleniyor.

Vatandaş İstikrar Diyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine kısa süre kala liderlerin çalışmaları aralıksız sürüyor.
Hem Erdoğan hem de Kılıçdaroğlu ikinci turda, bir yandan mevcut seçmenini koruyup bir yandan da kırgın, yılgın, göçmen ya da rehavete kapılan seçmenlerin yanı sıra hiç oy kullanmayan 9.5 milyon seçmeni sandığa taşıyabilmenin planlamasını yapıyor.

“SANDIĞA GİDİN” ÇAĞRISI
İlk turda aldığı yüzde 49.52’lik oy ve ittifak ortaklarıyla Meclis çoğunluğunu sağlamanın moraline sahip Cumhurbaşkanı Erdoğan, “göçmen seçmen” endişesini, “çay toplamaya bile seçimden sonra gidin” sözleriyle dile getirirken, ikinci tur yarışına Erdoğan’ın 5 puan gerisinde başlayan, ittifakıyla Meclis çoğunluğunun çok gerisinde kalan Kılıçdaroğlu ise bu sonuçlardan kaynaklı “kırgın, yılgın seçmen” kriziyle baş etmek zorunda kalacak. Kılıçdaroğlu bu nedenle özellikle gençleri ve kadınları önceleyerek ve milliyetçi vurgular eşliğinde sık sık “Sandığa gidin” çağrısında bulunuyor.

KILIÇDAROĞLU, MİLLİYETÇİ SÖYLEMLERE SARILDI
14 Mayıs seçimleri öncesi, seçimlerin kilit partisi olarak görülen HDP’ye sıcak mesajlar veren, Kandil’in önde gelen terörist başlarının “Ak Parti ve MHP faşizmini yıkmak için Kılıçdaroğlu’na destek vermeliyiz. Bu bizim için son şans” açıklamalarına karşı herhangi bir tepki göstermeyen Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerinde halkın ülkesinin geleceğinden ve birliğinden yana oy kullandığını görünce milliyetçi söylemlere sarıldı.

“SANA SÖZ” GİTTİ “ÖNCE TÜRKİYE” GELDİ
14 Mayıs seçimleri öncesi “ülkeye baharlar gelecek sana söz” sloganı üzerinden bir kampanya yürüten Kılıçdaroğlu, ilk tur seçim sonuçlarını ve özellikle MHP’nin yüzde 11 oy aldığını gördükten sonra HDP ve FETÖ’ye verdiği sıcak mesajları terk edip, bu yapılanmalara yönelik suçlayıcı ifadelerde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun bu değişimi, Milliyetçi ve Ülkücü söylemlere sarılması siyasi ikiyüzlülük ve takiyye olarak değerlendirildi.
“KİME YARADI?”
Katıldığı bir televizyon programında “kandilden size destek mesajlarını nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna “bu açıklamalar kime yaradı, elbette karşı tarafa yaradı” cevabını veren Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalar yapılırken tepki vermemesi ise gelecek oy karşılığı HDP’yi küstürmeme çabası olarak yorumlandı.

KILIÇDAROĞLU TUTMADI VE GÜVEN VERMEDİ
Seçimleri ilk turda kazanacağına kendilerini inandıran Millet İttifakı ve Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, ittifak üyesi partilerin dahi güvenini kazanamadı.
İyi Parti lideri Meral Akşener’in aylarca dile getirdiği ve “seçimi kazanacak bir ismi aday göstermeliyiz” cümlesiyle Kılıçdaroğlu’na koyduğu rezervin ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı. Bu durum karşısında birçok İyi Partili seçmenin ikinci turda sandığa gitmeyeceği ifade ediliyor.

ERDOĞAN: “ALGI BALONLARI SÖNDÜ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'deki seçimlerle ilgili yapılan algı operasyonlarıyla ve Kılıçdaroğlu'nun yalanlarıyla ilgili 'Algı balonları söndü' diyerek bunların amaçlarının ne olduğunu açıkladı.
Ülkemizin içinde bulunduğu seçim sürecinin sayısız hakikatin anlaşılmasına vesile olduğunu dile getiren Erdoğan şunları söyledi:
“14 Mayıs’ta sandıkta Türk demokrasisinin gücünü görmekle kalmadık, aynı zamanda “algı balonlarının” sönmesine de şahitlik ettik.
Peki, neydi bunlar?                                             
Türkiye’ye atılan “diktatörlük” iftiralarıydı.
Kendi ülkelerinde seçmenin yarısını bile sandığa götüremeyenler tarafından yürütülen karalama kampanyalarıydı.
Bizlerle ilgili uluslararası basında yapılan sinsi psikolojik harekâtlardı.
Muhalefetin meydan meydan tekrarladığı yalanlar ve bühtanlardı.
CHP Genel Başkanı ve şürekâsının körüklediği korku siyasetiydi.
İşte 14 Mayıs gecesi sandıkta tecelli eden iradeyle tüm bunları boşa çıkardık.
Diktatörlük iddialarının tamamen safsatadan ibaret olduğunu gösterdik.
Milletimize dergi kapaklarından ayar verilemeyeceğini gösterdik.
Türk Milleti’nin iradesine zincir vurulamayacağını, yalan, iftira ve korku siyasetiyle seçim kazanılamayacağını, nefret söylemleriyle milletin gönlüne girilemeyeceğini gösterdik.
Siyasi ikbal uğruna bölücüler ve FETÖ’cülerle yol yürünemeyeceğini gösterdik.”
“85 MİLYON HEP BİRLİKTE YAŞADIK”
Demokrasimizin son 21 yılda ulaştığı olgunluk seviyesini ve milletimizin ferasetini tüm dünyaya bir kez daha gösterdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan; 
“Bunu hangi siyasi partiye oy verirse versin 85 milyon hep beraber başardık.
İnşallah 28 Mayıs'tan sonra ülkemizin tüm bu kazanımlarını el birliğiyle çok daha ileriye taşıyacağız.” dedi.
YENİDEN VE DAHA GÜÇLÜ BİR DESTEK 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle çalışanların yüksek enflasyonun yol açtığı refah kayıplarını gidermek için sürekli yeni çalışmalar yürüttüklerinin altını çizerek, kamu işçilerinin maaşını 21 bin liraya çıkardıklarını anımsattı.
En düşük memur maaşını da 22 bin lira seviyesine getirme sözü verdiklerini hatırlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bölgesinde ve dünyada giderek büyüyen bir güç haline gelen Türkiye'yi yaptığımız yatırımlarla her alanda nasıl zirveye taşıdıysak, bugünkü sıkıntıları çözerek, daha da ileriye yine biz götüreceğiz. Türkiye'yi kendisine gömlek biçilen, haddi, hududu belirlenen, kapasitesi baskılanan bir ülke olmaktan sizlerin desteğiyle yürüttüğümüz mücadele vasıtasıyla çıkardık. İnşallah, ülkemizin siyasi ve ekonomik olarak küresel yönetim sisteminin tepesindeki hak ettiği yeri almasını da yine sizlerden alacağımız güçlü destekle sağlayacağız. Bunun için sizlerden 28 Mayıs günü yeniden ve daha güçlü bir destek bekliyorum. Milli irade düşmanlarının kâbusu olacak bir katılım ve sonuçla Türkiye Yüzyılı'nda buluşacağımıza inanıyorum”