Varto'da çocukların festival coşkusu: Kaymakam Güder'den 'devamı gelecek' mesajı

Muş'un Varto Kaymakamlığı tarafından ilçede ilk kez bir çocuk festivali düzenlendi. İlçe merkezi ve köylerden yaklaşık 6 bin çocuğun katıldığı festivalde yüz boyama etkinliği, sinema gösterimi, illüzyon gösterisi gibi birçok görsel şovla çocuklar doyasıya eğlendi.

Varto'da çocukların festival coşkusu: Kaymakam Güder'den 'devamı gelecek' mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçe merkezi ve köylerden yaklaşık 6 bin çocuğun katıldığı festivalde yüz boyama etkinliği, sinema gösterimi, illüzyon gösterisi gibi birçok görsel şovla çocuklar doyasıya eğlendi. İlçede çocuklara yönelik ilk defa kapsamlı bir etkinliğin düzenlendiğini belirten Kaymakam Mehmet Güder, benzer faaliyetlerin devam edeceğinin mesajını verdi. 

Muş’un Varto ilçesinde Kaymakamlığın girişimiyle çocuklara yönelik ilk kez bir festival düzenlendi. Varto Yatılı Bölge Okulu’nda düzenlenen 1. Varto Çocuk Festivali’ne ilçe ve çevre köylerden yaklaşık 6 bin çocuk katıldı. Etkinliğe katılan çocuklar doyasıya eğlenirken, Varto Kaymakamı Mehmet Güder, etkinliğe katılan çocuklarla yakından ilgilenerek, mutluluklarına ortak oldu. Çocukların eğlencelerine eşlik eden Kaymakam Güder, ilçede bu tür bir organizasyonun ilk defa yapıldığını anımsatarak devamının geleceğini belirtti.

Organizasyonun aynı zamanda kendileri için çok önemli olduğunu da vurgulayan Güder, şunları söyledi:

”Varto tarihinde ilk defa böyle güzel bir çocuk festivaline ev sahipliği yapıyor. Bu organizasyonu yapmak bizim için çok önemliydi. Çocuklarımız çok güzel şeyleri hak ediyor. Hem ilçe merkezi, hem de köylerimizdeki çocuklarımızı güzel bir şekilde organize ederek çocuk festivali ile buluşturduk.''

ÇOCUKLARIMIZI MUTLU EDEBİLMEK HER ZAMAN ÖNCELİĞİMİZ

Çocuklarımızı, masum dünyalarında bir nebze olsun mutlu edebilmek bizim için çok önemli. Umarım anne ve babalarıyla beraber unutulmaz bir gün geçirmiş olurlar. Bu tarz etkinlikleri hep destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz. Unutulmamalı ki, çocuklar başkalarını gözlemleyerek ve onların yaptığını yaparak davranış biçimlerini kazanırlar. Bizlerde kaymakamlık olarak bu güzel çocuklarımızı mutlu etmeyi hem idari bir vizyon, hem de birey olarak bir misyon olarak görüyoruz.

BENZER FAALİYETLERİ DEVAM ETTİRECEĞİZ

''Bu güzel organizasyonu çocuklarımızla buluşturmak gerçekten bizleri çok duygulandırdı. İnşallah buna benzer faaliyetleri devam ettireceğiz. Onlar yeterki, mutlu olsunlar. Biz imkanlar doğrultusunda, ne gerekiyor ise çocuklarımız için seferber edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Valimiz Projemize Tam Destek Verdi

Sultan Alparslan diyarı, laleler şehri Muş Varto ilçemizde düzenlediğimiz bu ilk çocuk festivalini sayın valimiz Doç.Dr.İlker Gündüzöz’e arz ettiğimiz de ne gerekiyor ise Varto’lu çocuklarımız için yapalım. Onlar her şeyin en güzelini hak ediyor diyerek projemize tam destek verdi. 


ETKİNLİKTE HEYECAN DOLU ANLAR!

Binlerce öğrenci, festivalde yüz boyama etkinliği, sinema gösterimi, illüzyon gösterisi ve görsel şovlarla hem farklı deneyimler yaşadı, hem de çeşitli konularda eğlenerek bilgi sahibi oldu. Sanal gerçeklik alanındaki etkinliği ilk defa deneyimleyen çocuklar ise nefeslerini tutarak heyecan dolu anlar yaşadı.

ÇOCUKLAR FESTİVALDE DOYASIYA EĞLENDİ!

Öte yandan festivalde dev oyuncaklar, oyun parkları, baloncuk gösterileri ve jongler şovlar da vardı. Çocuklar birbirleriyle oyunlar oynayarak, palyaçolarla danslar etti. Oyunlardan fırsat buldukları zaman da pamuk şekeri ve macun gibi ikramlıkların tadını çıkaran öğrenciler için sürpriz hediyeler de festivalin vazgeçilmeziydi. 

''KEYİFLİ ZAMAN GEÇİRDİK''

Eğlencenin doruklarına çıkan çocuklar, diğer okullardan da öğrencilerin geldiğini belirtirken, çok güzel zaman geçirdiklerini ve birbirinden güzel oyunlar oynadıkları ve şarkılar söylediklerini dile getirdi.