Vali Yırık'dan Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Açıklaması

'Covid- 19 salgını sebebiyle okullarımızda herhangi bir aksaklığa mahal vermeden tüm kurallara uyarak okullarımızın açık kalması için gereken tüm hassasiyeti göstereceğinizden asla endişem yok' dedi.

Vali Yırık'dan Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Eğitim, bir neslin devamı ve çağdaş medeniyetler seviyesine ilerlemesi; doğruyu, hakikati ve güzel olanı bulma gayesiyle ömür boyu süren bir süreçtir. Bu süreçte bugünün küçükleri yarınlarımızın sahipleri olan öğrencilerimizle birlikte bu yolda yürürken onlara engel olacak her türlü durumda ellerinden tutacak öğretmenlerimiz, bizim en kıymetli yol göstericilerimizdir. Onlar sabrın, hoşgörünün, sevginin, anlayışın ve fedakârlığın yeryüzündeki timsalleridir.

Dünyanın içinde bulunduğu bu zor zamanlardan geçerken; öğretimin, okulun ve öğretmenin değerini bir kez daha anlayarak okul ikliminin öğrenci için ne kadar önemli olduğunu tüm dünyayla beraber bizler de bir kez daha idrak ettik. Daha güzel yarınları inşa ederken örülecek her bir duvar, bir usta tarafından yapılır. Geleceğimizi inşa ederken de yetişecek her birey okul sıralarında ince ince dokunarak bir kilim gibi işlenecek ve hayata yetişecektir. İşte burada eğitim ve öğretimin her basamağındaki personeldenveliye, okul müdüründen öğretmene kadar her biri ayrı önem arz etmektedir. Bizler bu önemin farkındayız ve her türlü sıkıntıda eğitim ve öğretimin aksamaması için elimizi taşın altına koymaya hazır durumdayız. Sizlerin de şehrimizin eğitim kalitesini üst sıralara taşıma gayretlerimize bu yıl da gereken desteği sağlayacağınıza olan inancım tamdır. Yapacağınız fedakârlıklar için şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

Covid- 19 salgını sebebiyle okullarımızda herhangi bir aksaklığa mahal vermeden tüm kurallara uyarak okullarımızın açık kalması için gereken tüm hassasiyeti göstereceğinizden asla endişem yok.

Bugün uzun zaman sonra ilk ders zilini heyecanla beklediğinizi biliyorum. Öğretmenlerimiz, biricik yavrularına; öğrencilerimiz de hem arkadaşlarına hem de okullarına yeniden kavuşmanın heyecanı içerisindeyken bizler de sizin bu heyecanınızı paylaşıyor; vatana, millete, bayrağa ve devletimize hayırlı bir nesil yetiştirmeniz için başarılar diliyor, yeni eğitim öğretim yılının hayırlar getirmesini diliyorum" diyerek mesajını sonlandırdı Elazığ Valisi Erkaya Yırık.