Vali Toraman'ın 23 Nisan Mesajı

Elazığ Valisi Ömer Toraman 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu. Elazığ Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada Vali Toraman şu ifadelere yer verdi

Vali Toraman'ın 23 Nisan Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli egemenliğimizin sembolü, kurtuluş mücadelemizin ve demokrasi tarihimizin en önemli kurumlarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103. yılında gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm milletimize ve istikbalimizin yegâne teminatı olan çocuklarımıza kutlu olsun.

Çocuklarımızın ulusal bağımsızlığın teminatı olduğunu her fırsatta dile getiren Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, dünyanın hiçbir ülkesinde yapılmayanı yaparak Millet Meclisinin açıldığı günü çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir. Tüm dünya çocuklarıyla el ele kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklara verdiğimiz değerin en güzel tezahürüdür.

Sevgili Çocuklar,

Sizler; milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızın güvencesi ve egemenliğimizin teminatısınız. Şehit kanlarıyla sulanan bu cennet vatanın gelecek sahipleri sizlersiniz. En önemli göreviniz: Milli ve manevi değerlerimizi, inancımızı milli birlik ve beraberliğimizi korumak; yaşamak ve yaşatmaktır. Güçlü Türkiye sizlerin omuzlarında yükselecektir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 hepimiz için büyük önem arz etmektedir. Cumhuriyetimizi bulunduğu noktadan daha ileriye taşımak ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha güçlü bir Türkiye’de yaşamaları için, milletimizden aldığımız güçle çalışmaya devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi minnetle anıyor; aziz milletimizin ve varlıklarıyla hayatımıza neşe katan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.