Vali toraman, 'Aziz milletimizin 30 ağustos zafer bayramı kutlu olsun'

'Tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlığını tüm dünyaya ilan ettiği 30 Ağustos Zaferi'nin 100. yıl dönümünü kutlamanın gururu ve sevinci içerisindeyiz.

Vali toraman, 'Aziz milletimizin 30 ağustos zafer bayramı kutlu olsun'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarihimizin dönüm noktalarından birisi olan 30 Ağustos Zaferi, zor şartlar ve her türlü imkânsızlığa rağmen milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği onurlu mücadelenin sonucunda kazanılmış büyük bir zaferdir. Türk milleti, şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu zaferle kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiş, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

Ne mutlu bize ki, tarih sahnesine çıktığımız günden bugüne, aziz milletimiz her zaman kahramanlık destanları yazmış ve hiçbir zaman boyunduruk altına girmemiştir. 

Bugün de böylesi şanlı bir tarihin mirasçıları olan bizlere düşen en önemli görev; geçmişimizden aldığımız güç ve cesaretle geleceğimize bakmak, birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden Cumhuriyetimizi korumak ve ülkemizi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun."